Normandië - van de D-Day stranden naar Mont Saint-Michel

Ontdek het historisch en cultureel erfgoed van Normandië. Begin in Carentan en bezoek de D-day stranden zoals Utah Beach. Fiets vervolgens zuidwaarts door het prachtige, karakteristieke heggenlandschap vol vakwerkhuizen en glooiende graslandjes. Je eindigt in het wereldberoemde Mont Saint-Michel gelegen op een mystieke getijdeneiland voor de kust.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Normandië kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 669
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Carentan
U reist op eigen gelegenheid naar Carentan.

Dag 2:    Rondrit Carentan (40 km)
Op de eerste dag maakt u een rondrit langs de magnifieke kustlijn van Normandië. Dit was het decor van de Amerikaanse landingen op Utah Beach. U vindt hier nog talrijke herinneringen aan D-Day. De route van vandaag doorkruist ook het Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin. Hier ziet wat voor natuurschoon deze streek ook te vinden heeft.

Dag 3:    Carentan - Saint-Lô (46 km)
Verlaat het voormalige handelscentrum Carentan en volg de weggetjes door de moerassen van Cotentin om in Saint-Fromond op de 'voie verde' door Normandië te komen. Volg het pad langs de rivier de Vire om in Saint-Lô aan te komen. Geniet onderweg van het leven langs en op de rivier. Maak in Saint-Lô een wandeling over de stadsmuren of breng een bezoek aan de nationale stoeterij. 

Dag 4:    Saint-Lô - Vire (59 km)
Vanuit Saint-Lô fietst u langs de rivier de Vire over een oud jaagpad tot Pont-Farcy. Onderweg bewondert u het adembenemende uitzicht op de vallei vanaf de rotsen van Ham. Vanuit Pont-Farcy verlaat u het jaagpad naar de smalle steegjes van de 'bocage', het typisch Normandische landschap van heggen en zacht glooiende graslanden. Vindt u weg door de valleien die een prachtig uitzicht bieden op de beboste heuvels en schitterende uitzichten op de Vire. De weg leidt naar het viaduct van Souleuvre. Vanaf dit viaduct volgt u de vrijwel verkeersvrije wegen die u leiden naar het plaatsje Vire, bekend vanwege haar lokale specialiteit: 'Andouille de Vire'.  

Dag 5:    Vire - Mortain (43 km)
Even nadat u Vire heeft verlaten bevindt u zich al weer op een 'voie verte', fietspaden, vaak over oude spoorlijnen, waar u geen gemotoriseerd verkeer tegen zult komen. Al snel komt u bij Sourdeval bij een oud station wat volledig omgebouwd is tot rustpunt voor fietsers en wandelaars. Vervolg uw weg door het rustieke Normandische platteland naar Mortain waar u cultureel erfgoed en watervallen kan vinden. 

Dag 6:    Mortain - Ducey (30 km)
Volg vanaf Romagny het fietspad door 'Pays de la Baie' langs de rivier de Sélune. De rivieren de Sée en de Sélune doorkruisen de weelderige groene valleien en ongerepte landschappen. Rijdt langs Saint-Hilaire-du-Harcouet, Isigny-le-Buat naar Ducey, een stad met traditionele architectuur. 

Dag 7:    Ducey - Mont Saint-Michel (31 km)
Vanaf Ducey volgt u de rivieren de Sée en de Sélune om het stadje Pontabault te bereiken. Vanaf hier fietst u over rustige plattelandsweggetjes die meermaals een uniek beeld bieden op de baai van Mont-Saint Michel, al sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Fiets van het ene landschap in het andere en geniet van het spectaculaire uitzicht in de verte, de Mont Saint-Michel. Deze beroemde rots die wordt gekroond met een magnifieke abdij, domineert het uitzicht op het omringende landschap. De laatste etappe is niet al te lang zodat u genoeg tijd heeft om de abdij en enkele musea te bezoeken.

Dag 8:    Vertrek vanuit Mont Saint-Michel
Na het ontbijt eindigt uw Normandië fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: