Fietsen bij de invasiestranden in Frankrijk

Normandië wordt altijd direct in verband gebracht met D-day: 6 juni 1944. De fietsroutes gaan zelfs langs Omaha Beach, het beroemdste invasiestrand. De Normandische kust is grillig en lieflijk tegelijk, met in het achterland vele stille oude dorpjes omgeven door bossen en akkers. De mooie routes gaan langs kastelen en door havenstadjes, waar een glaasje cider op een terrasje altijd smaakt. De route gaat ook langs de militaire verdedigingswerken Batterie Allemande. Via het Canal de Caen en de mobiele militaire Pegasusbridge fietst u langs de zandstranden van Quistreham en Colleville-Montgomery.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 140 km
Type fietsvakantie
Groepsreis
Omgeving
Frankrijk Normandië kust
Vervoer
Bus
va € 559
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Aktiva Tours
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Caen per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (ca. 610 km), vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

DAG 2
Fietstocht in de Pays d’Auge (ca 37 of 49 km/4 of 5 uur). We beginnen met een stevige tocht door het heuvellandschap van Pays d’Auge. Kastelen, landhuizen en oude vakwerkboerderijen worden gescheiden door appelboomgaarden. Een pauze hier is niet alleen leuk, maar ook lekker wanneer u wat streekproducten proeft. Denk hierbij aan cider, calvados en camembert. De route start in het schilderachtige dorp Beuvron-en-Auge. Er is hier volop horeca aanwezig, maar ook leuke winkeltjes en galeries. In Bonnebosq wacht de bus op u, maar voor fietsliefhebbers die een klimmetje niet schuwen, kan de tocht met 14 km verlengd worden tot in Beuvron-en-Auge.

Alternatief: Caen (ca. 11 km). Voor wie de reis wat rustiger wil beginnen, hebben we een nieuwe route door Caen uitgezet. De route voert u o.a. langs het indrukwekkende museum Le Mémorial en het kasteel Le Ducal, waarvan de bouw werd gestart door Willem de Veroveraar.

DAG 3
Mont St.-Michel - Pontorson (ca. 30 of 39 km/3 of 4 uur).
Vanuit het charmante dorpje Ducey fietst u over fietspaden en rustige weggetjes naar Mont St.-Michel. Al van verre doemt dit wereldberoemde eilandje met haar enorme abdij op. Mont St.-Michel is niet met de fiets te bereiken, maar u kunt wel uw fiets stallen in het bezoekerscentrum om vervolgens te voet of met de lokale bus dit eiland bezoeken. Neemt u uitgebreid de tijd om Mont St.-Michel te bezoeken, om daarna in de bus te stappen terug naar het hotel. Wilt u graag nog extra kilometers maken, dan fietst u verder naar de levendige stad Pontorson.

DAG 4
Invasiestranden (ca. 32 km/ca. 3 uur). Deze tocht staat in het teken van D-day, de landing in Normandië op 6-6-1944. Het luidde het begin van de bevrijding van het Europese vaste land in. Langs diverse punten die ons aan de invasie herinneren, waaronder de invasiestranden en het verdedigingswerk Batterie Allemande. Ook liggen er een paar prachtige kastelen op de route. We eindigen in de historische binnenstad van Bayeux.

DAG 5
Caen-Colleville/Montgomery (ca. 32 of 57 km/ca. 3 of 6 uur). Mooie route langs le Canal de Caen en de mobiele militaire Pegasusbridge, verder langs de zandstranden van Ouistreham en Sword Beach, het meest oostelijke Britse invasiestrand.

DAG 6
Caen - Cabourg (ca. 40 of 56 km/ ca. 4 of 6 uur). Last but not least maken we een tocht naar de badplaats Cabourg, aan de Côte Fleurie. Deze route gaat door het binnenland, langs het kanaal van Caen en een stukje langs de kust.

DAG 7
Caen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: