Fietsen in Normandië langs de Seine

Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke achterland én de slingerende Seine. Tijdens nieuw uitgezette routes genieten we van mooie zandstranden, grillige kliffen, dichte bossen, het groene dal van de Seine, oude abdijen en romaanse kunstwerken. Twee routes eindigen in pittoreske havenstadjes waar in de restaurants de overheerlijke specialiteiten uit de zee geserveerd worden. Onze vakantieplaats is Rouen, de oude hoofdstad van Normandië, waar in de oude straatjes en op elk plein nog de sfeer van de middeleeuwen hangt. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 220 km
Type fietsvakantie
Groepsreis
Omgeving
Frankrijk Normandië Seine rivieren en meren
Vervoer
Bus
v.a. € 499
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Aktiva Tours
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Rouen per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

DAG 2
Forêt de Roumare (ca. 40 km/ca. 3 uur)
Een uitstekend begin voor een eerste kennismaking met onze vakantiestreek. Deze route start en eindigt bij ons hotel. Door de bosrijke omgeving van Rouen en langs de Seine is het heerlijk ontspannen fietsen. We fietsen onder meer door het Forêt de Roumare, gelegen in een lus van de rivier. De laatste kilometers gaan door het centrum van Rouen. Hier wanen we ons even in de middeleeuwen; kerken, levendige pleinen en natuurlijk de beroemde Grote Klok.

DAG 3
St. Pierre le Viger - Dieppe (ca. 37 of 45 km/ca. 3 of 4 uur)
We volgen de ‘Route Velo du Lin’. Over rustige wegen door uitgestrekte velden vol met vlas, de basis voor linnen, fietsen we door slaperige dorpjes naar Dieppe. Hier kunt u na het fietsen fijn ontspannen aan het strand of op een terrasje aan de mooie boulevard. Wie liever wat over de historie van Dieppe te weten komt, kan in het 15e-eeuwse kasteel een maritiem museum bezoeken. Onderweg kunt u na ca. 37 km in Offranville in de bus stappen, om per bus het laatste stukje naar Dieppe af te leggen.

DAG 4
Forges-les-Eaux - Dieppe (ca. 55 km/ca. 5 uur)
We starten in de stad van ijzer en water. In de middeleeuwen kwamen de koningen hier baden in het ijzerrijke water. Over een voormalig spoortraject fietsen we door de streek les Pays des Bray. In de 19e eeuw liep hier het spoor tussen Parijs en Londen. Onderweg zien we langs de route nog de oude stations en seinposten die herinneren aan deze tijd.

DAG 5
La Bouille - Jumièges - Caudebec en Caux (ca. 52 km/ca. 5 uur)
We starten nabij het charmante dorpje La Bouille, in het dal van de Seine. Hier zetten vele schilders hun ezel neer om het landschap te schilderen zoals de impressionisten deden in de 19e eeuw. Bij Mesnil Jumièges steken we met een veerpont de Seine over naar de Abbaye de Jumièges. Beleef de roerige middeleeuwen als u tussen de imposante ruïnes van deze abdij rondwandelt. De tocht eindigt bij de nieuwe kade van Caudebec-en-Caux.

DAG 6
St. Aubin sir Quillebeuf - Honfleur (ca. 35 km/ca. 3 uur)
We fietsen door het door Nederlanders gecreëerde polderlandschap ‘Le Marais Vernier’. Hier wordt het landschap gedomineerd door greppels, groeven, sloten en een enkel kanaal. Onderweg passeren we karakteristieke boerderijen met rieten daken. Bij de Seine aangekomen zien we de grote brug ‘Pont de Normandie’ en zijn we vlak bij Honfleur. We bezoeken deze schilderachtige havenstad met haar smalle steegjes, historische huizen en de St. Catherine Kerk, de grootste, geheel houten kerk van Frankrijk. Op een terrasje aan de haven is het bij mooi weer heerlijk toeven.

DAG 7
Rouen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: