Fietsvakantie Suze-la-Rousse

Suze-la-Rousse is een dorp in de Provence met een imposant 12e eeuwse kasteel dat nu onderdak biedt aan de Université du Vin. Uw hotel ligt een eindje buiten het dorp, midden in de wijngaarden. De fietsroutes hebben voor elk wat wils: de zes korte routes zijn redelijk vlak, terwijl de twee lange routes duidelijk zwaarder zijn. Vanuit Suze kunt u gemakkelijk één van de bezienswaardige Provence-steden bezoeken, zoals Avignon, Arles en Nîmes.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 337 km
v.a. € 550
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Ste. Cécile-les-Vignes (21 km)
Een korte rondrit over smalle straatjes en langs wijngaarden naar Suze-la-Rousse en het eveneens ­typisch Zuid-Franse wijndorp Ste. Cécile. In Suze kunt u het kasteel bezoeken.

B Rondrit naar Pont-Saint-Esprit (49 km)
Naar Pont St. Esprit aan de Rhône. U kunt hier een folder krijgen met een stadswandeling. De brug over de Rhône is rond 1300 gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn het hospitaal en de collegiale kerk l’ Oeuvre du Saint Esprit (14e eeuw), de kerk St. Saturnin, de kapel van het klooster van Saint Pierre en het gemeentelijk museum. Ook zijn er diverse oude huizen te zien, zoals het 14e eeuwse Maison du Roi aan de Quai de Luynes.

C Rondrit naar Tulette (23 km)
U fietst naar Tulette, een wijndorp in bezit van een laboratorium voor wijnonderzoek. Via Bouchet met voormalig klooster en een 13e eeuwse kerk komt u terug in Suze-la-Rousse.

D Rondrit naar Mornas (50 km)
Naar Mornas, waar u middels een korte, steile ­wandeling de ruïnes van het kasteel bezoekt. U heeft hier een fantastisch uitzicht over de Rhônevallei.

E Rondrit naar Valréas (35 of 48 km) (lange route voor de sportieve fietser) 
Naar Valréas. Bezienswaardig zijn hier de kerk Notre Dame de Nazareth (11e eeuw), het 17e eeuwse ­Château de Simiane (nu deels stadhuis), de Chappelle des Pénitents Blancs en de Tour d’Horloge.

F Rondrit naar Orange (48 km)
Door de bossen fietst u naar Orange, in bezit van één van de best bewaard gebleven Romeinse theaters. Het biedt plaats aan 10.000 toeschouwers en is het enige­ in Europa waarvan het toneel bewaard is gebleven. Bij de VVV kunt u een stadswandeling krijgen (in het Nederlands), waar men u meer vertelt over de banden met de Oranjes. In Sérignan vindt u het Fabre-­museum, genoemd naar de beroemde insectenkenner.

G Rondrit naar St. Paul-Trois-Châteaux (45 of 56 km) (voor de sportieve fietser)
Naar St. Paul Trois Châteaux, de pittigste tocht met wat klimwerk tussen St. Paul en Montségur. In St. Paul kunt u de resten van de kathedraal en het museum bezoeken.

H Rondrit naar Vaison-la-Romaine (66 km) (voor de sportieve fietser)
Een lange, maar mooie tocht onderlangs de heuvelkam naar het hoger gelegen, schilderachtige Villedieu. Het sfeervolle dorpsplein met fontein en platanen is decor van menig Franse film. U daalt af naar het toeristische Vaison-la-Romaine, met Romeinse opgravingen, kathedraal met klooster en de hooggelegen oude stad. Terug via Rasteau, met een wijnmuseum, en Ste. Cecile.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: