Flamingo’s, wilde paarden en middeleeuwse dorpjes

De beste manier om van de Camargue te genieten is per fiets. Tijdens deze fietsvakantie over grotendeels vlakke wegen fiets je door het prachtige natuurgebied. Je hebt onderweg ruim de tijd om de gezellige middeleeuwse dorpjes te bezoeken, een duik in zee te nemen, te genieten van de Provençaalse keuken of gewoon lekker niets te doen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk Rhône natuur, rivieren en meren, kust
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 745
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in St. Gilles. Als u op tijd arriveert kunt u voor het (heerlijke) diner nog even de oude stad bezichtigen. Met name de kathedraal is een bezoek waard.

Dag 2
62,5 km rondrit van St. Gilles. Je maakt een rondrit via het prachtige middeleeuwse vestingstadje Aigues Mortes. Binnen de oude stadsmuren proef je nog de sfeer van 'vroeger'. La Tour de Constance, een prachtige toren uit 1240, steekt overal bovenuit. Beklim de toren en geniet van het uitzicht. Onderweg fiets je langs verschillende dorpjes en de 'poort van de Camargue', als je langs de meren 'Charnier' en 'Scamandre' fietst. De tocht is in te korten.

Dag 3
38 km van St. Gilles naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Vandaag fiets je via een prachtige route naar het kustplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer. Kleine wegen voeren door de moerasdelta van de Rhône. Het laatste stukje fiets je langs de Petit Rhône. Saintes-Maries-de-la-Mer is onder andere bekend als bedevaartsplaats van zigeuners. Verder is het een leuk dorpje met marktjes, leuke winkeltjes en fijne stranden.

Dag 4
Rustdag. Start de dag met een rustig ontbijt en bekijk vervolgens wat je vandaag gaat doen. Een excursie de Camargue in, een korte rondrit, gewoon lekker luieren aan het strand of zwembad of voor de liefhebber een paardrijdtocht. In het natuurpark Parc Ornithologique zijn kolonies flamingo's te bewonderen of je trekt met een bootje de moerassen in.

Dag 5
54,5 km, van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Arles. Een vlakke rit brengt je via La Dique a la Mer (dijk) naar Arles. Water en land vloeien voortdurend in elkaar over en grote hoeveelheden vogels begeleiden je op je tocht. Zelfs de roze flamingo is hier regelmatig te zien. Eindpunt van vandaag is Arles, bekend door van Gogh en het stierenvechten.

Dag 6
De schilder van Gogh heeft in Arles gewoond en deze schilder en de stad zijn nauw met elkaar verbonden. Er is een Van Gogh-wandeling uitgezet in het middeleeuwse centrum.
Als je wilt gaan fietsen zijn er verschillende opties: je kan op en neer naar het levendige Provençaalse dorpje Fontveille, gelegen tussen heuvels en olijfboomgaarden (ca. 25 km, met 100m stijgen). Je kan ook een stukje over de autovrije Via Rhona fietsroute fietsen langs de beroemde Pont Van Gogh, het ophaalbruggetje dat door Vincent is vereeuwigd. Voor de echte fietsers is er ook nog een rondrit van ca. 30 km door het weidse Camargue landschap uitgezet, dat eindigt bij Pont van Gogh en eventueel te combineren is met het uitstapje naar Fontveille tot een rit van ca. 50 km.

Dag 7
Laatste rit van 21 km terug naar het beginpunt in Saint-Gilles. Hier eindigt het arrangement, tenzij je nog een extra overnachting in Saint-Gilles boekt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: