Via Rhôna - van Genève naar Lyon

Pak je fiets en ontdek de Via Rhôna! Een weg van het meer van Genève tot aan de Middellandse Zee die door opeenvolgende beschavingen al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt! Prachtige landschappen, steden, authentieke dorpen, indrukwekkende natuur, wijngaarden en een heerlijke gastronomie wachten op u! 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk Rhône natuur, rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 749
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Genève
U reist op eigen gelegenheid naar Genève, bekend als hoofdstad van de vrede. 

Dag 2:    Genève - Seyssel (per trein of fiets 60 km)
Ons advies: Geniet vandaag van de prachtige stad Genève, slenter door de nauwe straatjes rondom het Place du Bourg du Four, kijk over het indrukwekkende 'Lac Léman' of ga rustig ontspannen in één van de vele parken in de stad. Pak in de loop van de dag de trein naar Seyssel en laat het indrukwekkende landschap aan u voorbijglijden. Wij brengen uw bagage en (eigen) fiets naar het hotel in Seyssel.

Voor degene die persé wil fietsen, dat kan natuurlijk. Het uitzicht van deze dag is prachtig, enkel gaat de route van vandaag wel veelal over drukkere wegen met enige hoogteverschillen. 

Mocht u de dag in Genéve willen overslaan en in Seyssel willen beginnen met de reis is dit ook mogelijk. Neem contact met op met ons om te informeren naar de mogelijkheden.

Dag 3:    Seyssel - Champagneux (60 km)
Verlaat Seyssel en fiets tussen adembenemendeheuvelruggen und plateaus op beide oevers van de Rhône. In Chanaz, ook wel 'La Petite Venise Savoyarde' genoemd, kunt u genieten van een smaakvolle tussenstop in een van de charmante restaurants langs het kanaal van Savières. Vervolg uw weg in de richting van Culoz en Belley, vredige kleine stadjes met een rijk erfgoed gelegen tussen de bergen van de Bugey. Vervolg uw reis door de verrassende natuur om te eindigen in de omgeving van Champagneux. 

Dag 4:    Champagneux - Villebois (45 km)
Vandaag passeert u Saint-Genix-sur-Guiers. Voor de liefhebbers raden we aan even te stoppen om de fameuze brioche bonbons te proeven. Even verderop, bij het dorpje Glandieu, krijgt u de mogelijkheid om uzelf op te frissen bij een majestueuze waterval, een waar wonder der natuur. Vervolgens doorkruist u Morestel. Slenter dor de straatjes van de oude stad van schilders. Een prachtige 'voie verte' verbindt vervolgens 'La Vallée Bleue met Villebois waar u de nacht doorbrengt.  

Dag 5:    Villebois - Pérouges (60 km)
Deze etappe van de Via Rhôna voert u door het ongerepte landschap van Burgey boven de Rhône. U passeert lieflijke dorpjes in de morgen: Saint-Sorlin-en-Bugey en Sault-Brénaz en La Balme-les-Grotters met zijn grote grotten en pittoreske centrum. Uw bestemming komt snel in zicht als u de heuvel nadert, het middeleeuwse dorpje Pèrouges bovenop de heuvel. Dit dorp is genomineerd voor 'Les Plus Beaux Villages de France' als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Dag 6:    Pérouges - Lyon (50 km)
De laatste fietsdag fietst u langs de grote meren van Lyon waaronder Le Grand Large en Miribel Jonage. Geniet vervolgens van de prachtige fietsroute door Lyon, langs de oevers van de Rhône. Bij de samenvloeiing van de Rhône met de Saône komt u bij een gloednieuw, markant gebouw, het Musée des Confluences wat de ambitie heeft om aan iedereen onze complexe wereld uit te leggen. Uw opties voor de rest van de dag zijn eindeloos maar beloon uzelf in ieder geval met een heerlijke maaltijd in een 'petit bouchon', typische streekrestaurants in Lyon.

Dag 7:    Vertrek uit Lyon
Na het ontbijt eindigt uw Via Rhôna fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: