Zuid Elzas 7 dagen per trein

Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace! Strasbourg ligt op slechts 560 kilometer afstand van Utrecht.

Deze pittoreske streek, met een mix van Duitse en Franse invloeden, kunt u prima in een weekje al fietsend ontdekken. Sinds het begin van de 19e eeuw heeft het gebied maar liefst vier keer afwisselend in Duitsland en Frankrijk gelegen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 260 km
v.a. € 751
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Aktiva Tours
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Strasbourg, aankomst per trein. Mogelijkheid voor een rondwandeling of fietstocht door deze mooie stad vol vakwerkhuizen of naar de Europese Wijk of een rondvaart door het historische centrum.

DAG 2
Strasbourg-Sélestat (ca. 55 km/5 uur) langs het Rhone-Rijn kanaal.

DAG 3
Sélestat-Colmar (ca. 38 km/4 uur). Na een bezoek aan de binnenstad van Sélestat met de kerk Saint Georges en de stadspoort Tour de l’horloge. zijn musea en kathedraal verder naar Colmar met zijn musea en Kathedraal.

DAG 4
Colmar- Guebwiller(ca. 33 km/3 uur). De weg slingert zich met vele bochten langs uitgestrekte wijngaarden via rustieke wijndorpen naar Guebwiller.

DAG 5
Guebwiller-Riquewihr (46 km/4 uur) Langs de voet van de Vogezen fietsen we over de Route du Vin door prachtige wijnmakersdorpen als Turckheim en Ammerschihr. Na een bezoek aan Kaysersberg, de geboorteplaats van Albert Schweitzer, verder over de Route du Vin naar Riquewihr.

DAG 6
Riquewihr-Obernai/Barr- (ca. 49 km/5 uur) via de beroemde wijndorpjes Mittelbergheim, Andlau, Ribeauvillé en tenslotte Obernai.

DAG 7
Obernai/Barr -Strasbourg (ca. 37 km/4 uur). Fietstocht over het fietspad langs het Bruche-kanaal via fraaie dorpjes in het bekken van de Rijn via Rossheim en Avolsheim naar Strasbourg. Extra overnachting in Strasbourg of Strasbourg-elk Nederlands of Belgisch Station, terugreis per trein.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: