Fietsvakantie Troyes en het hart van de Champagne

De middeleeuwse stad Troyes is de hoofdplaats van het departement Aube in de Champagnestreek. Een tiental kilometer ten oosten van Troyes ligt het Parc Régional de la Forêt d’Orient, een juweeltje van groene bossen en meren, een natuurgebied van 70.000 ha met wildparken en vogelreservaten. Het is een uitgelezen streek voor een fietsvakantie, temeer daar er voor de fietser een infrastructuur is opgezet van bewegwijzerde fietspaden die u naar de mooiste hoekjes brengen van dit prachtige heuvelland.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 435
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Piney
Op eigen gelegenheid reist u naar Piney waar u incheckt bij uw hotel. Vanavond geniet u van een diner in het restaurant van uw hotel.

Dag 2 - Rondrit Troyes (ca. 50 - 65 kilometer)
Vanaf Piney fietst u door vriendelijke dorpjes met typische huizen van de Champagne. Troyes is bekend als de stad der Kunst en tevens de historische hoofdstad van de Champagne. U kunt een heerlijke wandeling maken door de ‘champagnekurk’ (het centrum heeft deze vorm) en de vakwerkhuizen uit de 16e eeuw bewonderen.

Dag 3 - Piney - Bar-sur-Aube (ca. 48 kilometer)
De route neemt u mee naar Bar-sur-Aube. U fietst over rustige wegen langs uitgestrekte velden, bossen en rivieren. Ook passeert u de trekpleisters van deze regio zoals Lac d’Orient, Lac du Temple en Lac Amance Port Dienville.

Dag 4 - Rondrit Bar-sur-Aube (ca. 39 - 53 kilometer)
Vandaag geniet u van een route door een rustgevend landschap en door pittoreske dorpjes. Bar-sur-Aube beschikt over een bijzondere kerk en een mooie oude binnenstad. Hier werden vroeger de jaarmarkten van de Champagne gehouden.

Dag 5 - Bar-sur-Aube - Piney (ca. 51 kilometer)
U keert via een schitterende route terug naar Piney. Ook deze laatste dag zult u volop genieten van de Champagne streek.

Dag 6 - Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u terug naar Nederland. De afstand van Utrecht naar Champagne is ca. 575 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: