Fietsvakantie Corfu, Paleokastritsa - 8 dagen

Paleokastritsa is een kleine badplaats aan de prachtige westkust van Corfu, één van de Ionische eilanden. het is gebouwd rond zandstranden en inhammen in een prachtige groene omgeving.  Het is een uitstekende plek om te snorkelen, er zwemmen veel mooie vissen in de heldere zee. Tijdens al uw fietstochten komt u door schilderachtige Griekse dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Heerlijke plekjes om te pauzeren met een koel drankje of een kopje koffie met baklava bij het lokale kafeneion. Na uw fietstocht kunt u lekker nagenieten op het balkon van uw studio, om vervolgens ‘s avonds te genieten van de vele Griekse lekkernijen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 210 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Griekenland, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 375,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Donkey Rescue en Doukades 16 km
Als u vroeg aankomt, kunt u een eerste rondje door het mooie binnenland fietsen met o.a. een bezoek aan de ezelopvang van Corfu. Het gezellige dorpsplein van Doukades nodigt uit voor een stop met een Grieks kopje koffie en baklava.

B Rondrit naar Sokraki 32 km
Deze route is pittiger en heeft in het midden een flinke klim. Eenmaal boven in Sokraki wordt u beloont met een prachtig uitzicht over het hele zuiden van Corfu.

C Rondrit naar Ermones 30 km
De volgende route is weer een gemakkelijke. Door de Ropavallei fietst u naar het strand van Ermones, waar volgens de legende ook Odysseus aan land kwam.

D Rondrit naar Kerkyra (Corfu-stad) 56 km
Een bezoek aan Corfu-stad met mooie kerken, terrassen en een oude binnenstad die op de Unesco werelderfgoedlijst staat. U rijdt via een slingerende route door het midden van Corfu. U kunt ook gemakkelijk de bus nemen naar Kerkyra.

E Rondrit naar Agios Markos 56 km
De route van vandaag gaat heen en terug naar de oostkust met zicht op Albanië. Via de flanken van de berg Pantokrator fietst u via de dorpjes Agios Markos en Ano Korakiana terug.

F Rondrit naar Vistonas 20 km
Deze dagtocht is weer iets pittiger en gaat richting het noorden. Gelukkig kunt u overal stoppen en genieten van de uitzichten over de westkust. In Lakones zijn tal van cafeetjes om energie op te doen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: