Fietsvakantie Langs de Mooiste Meren in Beieren - 7 dagen

Je fietst langs de uitlopers van de Beierse alpen, een omgeving van meren en bergen en ook wel bekend als het ‘blauwe land’. Je begint deze fietsvakantie in Garmisch Partenkirchen en het kuuroord Bad Tölz, gelegen aan de rivier De Isar. Daarna voert deze schitterende fietstocht je van met bergen omgeven meren, langs prachtige velden met een grote diversiteit aan bloemen en planten en altijd met het meest fantastische uitzicht op de Beierse Alpen. Je maakt kennis met het echte Beieren. Kleine dorpjes, prachtige kloosters en lieflijke meertjes en heuvels. Maar vergeet ook het Beierse eten en drinken niet, je maakt er kennis mee in de overal aanwezige biergartens.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 185 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer, Trein
€ 885,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door FENZ op reis

Programma van dag tot dag

Aankomst in Garmisch Partenkirchen

Je overnacht in Garmisch Partenkirchen.

Garmisch Partenkirchen – met trein of fiets naar Mittenwald – Isarvallei – Bad Tölz, (59 km)

Je kunt de trein naar de grensstad Mittenwald nemen waar je vanaf de berg de nog jonge rivier Isar volgt. Geniet van de wilde en groene rivier langs het dorp Grün en Wallgau. Langs het stuwmeer Sylvenstein kom je bij het skigebied van Lengries en het fietspad voert je bijna naast de rivier naar de stad Bad Tölz.
Je overnacht in Bad Tölz

Bad Tölz – Tegernsee – Bad Tölz, (45 km)

Over het fietspad dat van de Bodensee naar de Königssee gaat, fiets je naar het meest befaamde meer van Beieren, de Tegernsee. Voor heel welgesteld München is deze plek zeer geliefd in de weekenden. Het meer is omgeven door bergen en vanuit Gmünd heb je een fantastisch uitzicht. Op de terugweg fiets je langs een mooi gelegen klooster met een biertuin. Een erg geschikt moment van de dag om een kijkje te nemen en de benen te strekken.
Je overnacht in Bad Tölz

Bad Tölz – Lake Kochelsee – Murnau, (45 km)

Je fietst langs het voormalige kuuroord van de koning – Heilbrunn – en komt dan aan bij het beroemde klooster in het dorp Benediktbeuern. Dit klooster heeft een lange geschiedenis (1250 jaar) en een deel ervan is gratis te bezoeken. Natuurlijk bieden ze ook rondleidingen aan. Daarna fiets je verder naar het Kochelmeer langs uitgestrekte heidevelden en prachtig gekleurde velden vol bloemen en planten.
Je overnacht in Murnau

Murnau – Train Tutzing – Lake Starnberger – Murnau, (45 km)

Murnau ligt aan het mooie Staffelmeer. Vandaag kun je ervoor kiezen om de trein naar het Starnbergmeer te nemen en vandaar terug te fietsen naar Murnau. Je zult dan de vele kleine meertjes van het ‘blue land’ ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie tour in dit ‘blue land’ te fietsen waarna je weer in Murnau aankomt.
Je overnacht in Murnau

Murnau – Garmisch-Partenkirchen, (35 tot 50 km)

Vandaag is het heerlijk fietsen door het grote heidegebied rond Murnau en vervolgens langs de
rivier de Loisach de bergen in. Het pad leidt je door een alpenweideachtig landschap rechtstreeks naar de stad Garmisch-Partenkirchen
Je overnacht in Garmisch- Partenkirchen

Na een uitgebreid ontbijt is je vakantie alweer afgelopen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: