Fietsvakantie Gardameer

Peschiera del Garda is een levendig en druk bezocht stadje aan de zuidkust van het Gardameer. Het is een belangrijke haven- en vestingstad. Peschiera heeft een gezellig centrum met vele pleinen, terrasjes en restaurants. In de omgeving zijn er diverse bezienswaardigheden zoals het Scalegeri kasteel, de Parochiekerk San Martino en de bedevaartskerk Madonna del Frassino. U fietst door Veneto over voornamelijk rustige, verharde wegen en fietspaden. Het traject naar Verona is iets drukker, maar alleen bij het binnen rijden van Verona. Kortom allemaal ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie in een zonnige streek.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 170 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Italië, Gardameer rivieren en meren, bergen, kust, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 530
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst in Peschiera del Garda, waar u de route informatie en uw huurfiets (indien gereserveerd) ontvangt. U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel.

2E VAKANTIEDAG - Solferino 40 km
Vanuit het hotel fietst u door de omgeving van het Gardameer. Langs fruitbomen en de Lugana wijngaarden fietst u naar Solferino. Dit dorpje is vooral bekend vanwege de slag bij Solferino gevoerd in 1859. Hiervandaan fietst u via een andere weg terug naar het hotel in Peschiera.

3E VAKANTIEDAG - Peschiera – Borghetto – Parco Sigurta – Peschiera (30 km)
Vandaag gaat de fietstocht richting Sigurta Garden Park langs de rivier de Mincio over het beroemde fietspad naar Mantua. Onze eerste stop is bij het dorpje Borghetto, één van de mooiste Italiaanse dorpjes en bekend vanwege de tortellini. De tuinen van Sigurta worden beschouwd als één van de mooiste ter wereld en ze beslaan een oppervlakte van 600 km2. De tuinen van Sigurta staan vol historische monumenten, bloemen, bomen, een doolhof, 18 vijvers, een kruidentuin,buxussen in surrealistische vormen en een kinderboerderij.

4E VAKANTIEDAG - Verona 45 km
In een rustig tempo fietst u naar één van de mooiste steden: Verona. Vergeet vooral niet om de Romeinse arena, de kerk van San Zeno en het huis van Julia te bezichtigen. U reist per trein terug naar het hotel. Of liever een extra vrije dag om lekker te zwemmen?

5E VAKANTIEDAG - Peschiera – Zoo Parco Natura Viva – Peschiera (30 km)
Parco Natura Viva kan het beste worden omschreven als een dieren- en safaripark. In het park zijn veel zeldzame diersoorten vanuit de hele wereld te ontdekken. Er zijn talrijke dieren die in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. U rijd zelf door de Afrikaanse Savanne en komt oog in oog te staan met leeuwen, giraffen en neushoorns. Als fietser bent u hier bijzonder welkom, want u ontvangt korting op uw entreekaartje.

6E VAKANTIEDAG - Garda 25 km + ferry
Vandaag fietst u tussen heuvels en gezellige Italiaanse dorpjes rondom het meer. Met de ferry naar het plaatsje Garda die zijn naam aan het bekende meer gaf. Hiervandaan fietst u richting Bardolino, beroemd om de rode wijn, terug naar uw hotel in Peschiera.

7E VAKANTIEDAG
Reist u terug naar huis of verlengt u uw vakantie nog een paar dagen om van deze prachtige omgeving te genieten?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: