Fietsvakantie Dolomieten & Zuid-Tirol - Busreis + Halfpension

Deze schitterende fietsreis brengt u naar de Dolomieten en Zuid-Tirol in Italië. U zult genieten van boomgaarden, indrukwekkende bergkammen en kastelen. Hier zijn voormalige spoorlijnen omgetoverd tot fietspaden waardoor u veilig en op uw gemak de groene omgeving vanaf uw fiets kunt verkennen. Tijdens deze fietsvakantie Italië verblijft u in het hotel Markushof in het centrum van Ora, een uitstekende uitvalsbasis voor een fietsvakantie. De combinatie van de vele zonuren, relatief vlakke fietspa...

Hoogtepunten

  • Weiden en boomgaarden in het Frühlingstal
  • Kasteel Firmiano Sigmundskron in de Adige
  • Over de Romeinse route Claudio Augusta naar Glorenza
  • Fietsend naar het Gardameer
  • Vanaf Bressanone over de Brennerpas
10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 4 van 5
Totale afstand: 300 km
v.a. € 849
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad
Lees meer

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
Na een kop koffie rijden we vanuit Zeddam richting Italië. We dineren en overnachten in Zuid-Duitsland.

Dinsdag
Brennerpas
Vanochtend rijden we door Oostenrijk en passeren we de grens met Italië bij de Brennerpas. Indien de tijd het toelaat stapt u vanmiddag op de fiets en legt u een gedeelte van de Brennerpas af (ca. 40 km). U eindigt de eerste rit bij uw hotel in Ora waar u zeven nachten verblijft.

Woensdag
Valsuganadal
Na het onbijt vertrekken we in de richting van San Cristoforo en rijden langs het Lago di Caldonazzo, vanwaar uw fietstocht start. Langs het kabbelende riviertje de Brenta, daalt onze route langzaam door het schitterende Valsuganadal naar het plaatsje Primolano (ca. 52 km). We komen langs Borgo een schilderachtig plaatsje, liggend aan de voet van een groot kasteel, Castel Telvana. In Primolano haalt de chauffeur ons weer op.

Donderdag
Resiapas
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Mals voor de route van vandaag (ca. 59 km). We fietsen over de oude Romeinse route Claudia Augusta richting Glorenza, het kleinste stadje van Zuid-Tirol. De lappendeken van alpenweiden, bergboerderijen en dorpjes getuigen van een trots verleden van het bovenste gedeelte van Val Venosta. In het onderste gedeelte van het dal domineren Kastelbell en slot Juval de omgeving. Vanaf Merano wordt u met de bus terug naar het hotel gebracht.

Vrijdag
Passeierdal, Merano
Vandaag heeft u diverse keuzemogelijkheden. U fietst vanaf Merano door het groene Passeiertal naar Sankt Leonard. Vandaar fietst u weer terug en heeft u nog vrije tijd in het prachtige Merano (ca. 40 km). Ook kunt u langs de rivier de Adige doorfietsen naar Terlano (+ca. 20 km). Voor de echte liefhebber is er nog de mogelijkheid om vanaf Terlano terug te fietsen naar het hotel (+ca. 25 km).

Zaterdag
Vrij of Fietstocht Kalteren
Vandaag kunt u gaan en staan waar u wilt. U kunt bijvoorbeeld een mooie fietstocht maken naar de smaragdgroene Kalterer See. Vanaf het meer fietst u over rustige wegen door het Frühlingstal tussen de weiden en boomgaarden naar Eppan. Van daar dalen we af naar het kasteel Firmiano. Over het fietspad kunt u terugkeren naar het hotel (ca. 36 km).

Zondag
Dagtocht Dolomieten
Er staat een schitterende fietstocht op het programma. Vanuit Moena fietst u over de licht stijgende weg naar de plaats Canazei en heeft u een geweldig uitzicht op de Dolomieten. Vanuit Canazei fietst u het dal weer in en wordt u getrakteerd op een uitzicht op de prachtig groene omgeving met bossen, velden en de kabbelende rivier. Via de mooi gelegen plaatsen Moena en Predazzo fietst u weer het Val di Fiemme in (ca. 50 km).

Maandag
Riva Del Garda
We fietsen vandaag vanaf Terlago via Arco naar Riva del Garda aan het Gardameer (ca. 43 km). We fietsen het eerste stuk door de groene omgeving. Langs het Lago di Santa Massenza moeten we ca. 2 kilometer lopen vanwege een doorgang door een biotoop. Ook komen we langs het slot Toblino met een mooi terras en een schitterend uitzicht over het meer. We vervolgen onze tocht langs prachtige bergkammen en tussen wijngaarden naar Torbole. Terwijl we naar Riva del Garda fietsen, kijken we uit over het Gardameer.

Dinsdag en woensdag
Terugreis
Na het ontbijt zetten we weer koers naar het noorden. We dineren en overnachten in Zuid- Duitsland. De volgende dag rijden we terug naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: