Fietsvakantie Schlanders - Riva en Arco in Italië - 7 dagen

Geniet van het prachtige landschap van het UNESCO werelderfgoed… De Dolomieten! De fietstocht begint in Schlanders, niet ver van het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland, Italië. Fiets via wijngaarden, fruitbomen en het Gardameer naar Riva. Onderweg kom je door fantastische steden als Bolzano, Merano en Trento. Deze regio wordt gezien als meest fietsvriendelijke regio van Italië. Stap op je fiets en maak kennis met het land van pizza’s en pasta’s.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 190 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Italië, Dolomieten rivieren en meren, bergen, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 539,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Schlanders. De afstand van Utrecht naar Schlanders is ca. 965 km. Hier krijg je (indien geboekt) de huurfiets en krijg je extra informatie over de route. Je auto kun je parkeren op een onbewaakte privéparkeerplaats bij het hotel.

Dag 2: Schlanders - Merano (40 km)
Je fietst door het dal van de Adige en voor het grootste deel langs de rivier over vlakke wegen. Dit is een gebied met veel boomgaarden. Via mooie toeristische plaatsen bereik je het einddoel van vandaag, Merano.

Dag 3: Merano - Bolzano (37 km)
Deels vlak, deels licht heuvelachtig loopt de route naar Nals en vervolgens via mooie vlakke fietspaden naar slot Sigmundskron. Daarna voert de route je rechtstreeks naar het centrum van Bolzano (Ötzi museum, Dom etc.).

Dag 4: Bolzano - Trento (60 km)
Je blijft de Adige-route volgen en komt zo via Neumarkt-Auer en San Michele all’Adige uiteindelijk in het centrum van Trento. Deze oude conciliestad met haar schilderachtige aanzien bied je een aantal culturele bezienswaardigheden zoals de Dom, het kasteel en de Neptunusfontein.

Dag 5: Trento - Gardameer - Arco of Riva (55 km)
Via schilderachtige wijngaarden bereik je Rovereto (prachtig historisch centrum), waar je o.a. een gedenkteken aan een slag uit de eerste wereldoorlog aantreft. Daarna bereik je het kleine maar heel mooie stadje Mori. Je fietst door een beschermd natuurgebied naar San Giovanni (ca. 100 meter boven de rivier, vandaar hellend) en vervolgens bergafwaarts naar Torbole en langs de oevers van het Gardameer naar Arco of Riva.

Dag 6: Genieten aan het Gardameer
Gewoon lekker luieren aan het meer? Een boottochtje maken? Alles mag, niets moet. Veel plezier aan het Gardameer.

Dag 7: Terugreis
Transfer terug naar Schlanders per bus (do/ vr/za/zo) en elke maandag in juli en augustus. Andere dagen per trein (om 08:30 uur transfer naar Rovereto en van daaruit per trein naar Schlanders). Meenemen van eigen fietsen in de trein is niet mogelijk. Daarna is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: