Internationale groepsreis fietsen Cilento & de Amalfi kust

Fietsen is een geweldige manier om de prachtige natuurlijke en culturele schatten van Campania te verkennen. Deze tour voert ons langs de beste routes en contrasten van de regio, van de relatief onbekende en ongerepte Cilento tot de populaire, levendige kust van Amalfi. Het Cilento National Park is grotendeels ongestoord door de 21e eeuw en als we door schilderachtige vissersdorpjes rijden, beseffen we dat de traditionele manier van leven nog steeds heel duidelijk is. We bezoeken ook de Grieks-Romeinse stad Paestum, met zijn drie grote tempels in Dorische stijl, voordat hij naar het mooie stadje Minori aan de Amalfikust gaat. Hier fietsen we over enkele van de meest schilderachtige routes ter wereld, terwijl we prachtige steden bezoeken zoals Positano en natuurlijk Amalfi zelf. Al het fietsen zal helpen onze eetlust op te bouwen voor het fijne eten waar het gebied beroemd om is!

8-daagse fietsvakantie
Totale afstand: 240 km
Type fietsvakantie
Groepsreis
Omgeving
Italië natuurkust
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 1.779
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Sawadee
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1 Start in Palinuro, aan de zuidkust van Cilento
De reis begint bij ons hotel in Palinuro, een levendig pittoresk dorpje aan de zuidkust van Cilento (ongeveer 3 uur rijden van Napels). Capo Palinuro staat bekend om zijn uitstekende natuurlijke schoonheid en indrukwekkende onderwatergrotten. De fietsroute op dag 2 van deze vertrekken is zeer vergelijkbaar met de standaard die wordt gevolgd bij de andere vertrekken, maar iets korter.

DAG 2 
Fiets langs de meest ongerepte kustlijn in Zuid-Italië en ga vervolgens het binnenland in naar de Mingardo Canyon en het verlaten dorp San Severino.
We beginnen 's ochtends vroeg met een schilderachtige rondrit langs de zuidelijke kust van het Cilento Nationaal Park, de meest ongerepte kustlijn in Zuid-Italië, met een spectaculair uitzicht op de Golf van Policastro. We komen aan in de mooie kustplaats Marina di Camerota voor een korte pauze en klimmen vervolgens het binnenland in naar het verbazingwekkend gelegen dorp San Giovanni a Piro. We fietsen rond de indrukwekkende Mt Bulgheria en naar de Mingardo-kloof voordat we teruggaan naar Palinuro. Cyclus ongeveer. 60 km (stijging + 1100 m, afdaling -1100 m).

DAG 3
Rijd naar Capo Palinuro en vervolgens naar het middeleeuwse dorp Pisciotta; daal af naar de kust en Casalvelino.
Van Marina di Camerota volgen we de prachtige kustlijn naar het schiereiland Capo Palinuro naar het middeleeuwse dorp Pisciotta, beroemd om zijn heerlijke olijfolie die we zullen proeven. Vanaf hier klimmen we voorzichtig naar de stad Ascea. Onderweg terug naar de kust fietsen we langs de oude Griekse nederzetting Velia met zijn ‘Pink gate’, daterend uit de 4e eeuw voor Christus, voordat we naar de vlakte van Casalvelino gaan, waar we verblijven in een mooie agriturismo. Cyclus ongeveer. 40 km (stijging + 550 m, afdaling -500 m).

DAG 4
Golvende rit door kustdorpen; stop voor lunch en optioneel zwemmen; ga verder naar Paestum met zijn Griekse ruïnes uit de 6e eeuw voor Christus.
Vandaag genieten we van een van de mooiste ritten in Italië terwijl we de Casalvelino-vlakte achter ons laten en door pittoreske kustdorpen fietsen naar Acciaroli, een favoriet van Ernest Hemingway. We stoppen voor de lunch in Santa Maria di Castellabate, waar gelegenheid is om te zwemmen in de zee. 'S Middags genieten we van het laatste deel van onze route naar Agropoli, een charmant stadje met uitzicht op de zee, en rijden naar ons hotel, op slechts een steenworp afstand van de Griekse tempels uit de 6e eeuw voor Christus van Paestum. Cyclus ongeveer. 60 km (stijging + 650 m; afdaling -675 m).

DAG 5
Trein naar Salerno; mooie rit naar Minori, onze basis voor de komende drie nachten.
Vanmorgen hebben we tijd om de goed bewaarde tempels en het amfitheater van Paestum te bezoeken. We hebben ook de mogelijkheid om de beroemde lokale verse buffelmozzarella te proeven tijdens de lunch, voordat we een trein nemen naar Salerno, de poort naar de kust van Amalfi. 'S Middags rijden we over een van de mooiste kustwegen ter wereld naar de Minori. Onderweg stoppen we in het vissersdorp Cetara, beroemd om zijn heerlijke tonijn en ansjovis. We vervolgen onze weg naar Capo d'Orso en bieden een adembenemend uitzicht over de kust van Amalfi en Capri. Vanaf hier gaat het voornamelijk bergafwaarts terwijl we langs dramatische kliffen en geurende citroenterrassen fietsen naar de kustdorpen van Maiori en uiteindelijk Minori, onze basis voor de laatste drie nachten. Cyclus ongeveer. 22km (stijging + 250m; daling -250m).

DAG 6
Vanmorgen rijden we over de schilderachtige kustweg naar Amalfi, waar we tijd hebben voor een korte wandeling. De stad is populair bij de Britten sinds de Edwardiaanse tijd, toen de hogere klassen de stad beschouwden als een aangename plek om hun winters door te brengen. De grote Duomo domineert de stad met zijn felgekleurde tegels die zo typerend zijn voor de regio. Daarna gaan we verder naar Furore, Praiano en verder naar Positano, een bijna verticale stad met kleurrijke gebouwen. De route biedt een fantastisch uitzicht over het hele schiereiland, inclusief het eiland Capri. We maken vervolgens een prachtige klim naar de Colli di San Pietro, op de heuvelrug tussen de baai van Napels en de Golf van Salerno. Als de tijd het toelaat, kan uw leider besluiten deze rit naar Sorrento te verlengen. Er zijn verschillende opties voor de lunch, voordat we terug fietsen naar Positano, Amalfi en uiteindelijk Minori op tijd voor de zonsondergang. Cyclus ongeveer. 56 km (stijging + 1000 m; afdaling -1000 m).

DAG 7
Vrije dag om te ontspannen op het strand van Minori, Ravello en Amalfi te bezoeken, een boottocht naar Capri te maken of Pompeii en de Vesuvius te bezoeken.
Een vrije dag om te ontspannen in Minori. Als alternatief kunt u een begeleide wandeling maken naar het glorieuze Ravello, genieten van een boottocht naar het eiland Capri of een bezoek brengen aan de iconische UNESCO-bezienswaardigheden Pompeii en Vesuvius. **

DAG 8
De reis eindigt na het ontbijt in Minori.
 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: