Fietsvakantie van Reschensee naar Gardameer in 7 dagen

Deze fietsvakantie van Nauders in Oostenrijk naar het Gardameer in Italië wordt ieder jaar populairder. Geen wonder, want nog niet zo heel lang geleden is er in de streken Zuid-Tirol en Trentino veel geld gestoken in uitstekende fietswegen met goede wegaanduidingen. De routes voeren door het dal van de rivier de Adige, maar ook door de fantastische bergwereld. De soms wat pittigere stukken die hier voorkomen, worden beloond met prachtige vergezichten op blauwe meren, eindeloze fruitboom- en wijngaarden en charmante stadjes.
7 dagen inclusief verblijf in 3/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. het Gardameer

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 4 van 5
Totale afstand: 240 km
v.a. € 609
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Kras
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 - naar Nauders
Je reist op eigen gelegenheid naar Nauders, gelegen nabij de Reschensee en de Oostenrijkse-Italiaanse grens. Je auto kun je kosteloos parkeren op het parkeerterrein (onbewaakt) van het hotel.

Dag 2 - Schlanders (ca. 50 km)
De dag begint met een licht stijgende route vanuit het hotel langs de schilderachtige Reschensee. Je passeert het klooster Marienkron en fietst vervolgens bergafwaarts via Laatsch en het dromerige Glorenza naar het mooie vakantiedorp Schlanders.

Dag 3 - Merano (ca. 38 km)
Het dal van de Adige trakteert je vandaag op geurende fruitboomgaarden en prachtige panorama's op de gezellige vakantieplaatsjes van Zuid-Tirol. Leuk is een stop bij Schloss Dornsberg. Eindbestemming van deze etappe is het chique kuurplaatsje Merano. Een wandeling over de Kurpromenade langs de Passirio-rivier is een must! Klassieke gebouwen, winkelstraatjes, volop cafeetjes, terrassen en restaurants... bloemenstad Merano zal je verrassen.

Dag 4 - Bolzano (ca. 37km)
Een glooiende fietsroute via Nals en Andrian naar Bolzano. Onderweg is Schloss Sigmundskron de uitgelezen plek voor een stop. In het mooie Bolzano proef je het rijke verleden. De stad heeft een prachtig historisch centrum, bekend om zijn vele winkelgalerijen.

Dag 5 - Trento (ca. 61 km)
De Adige is nog steeds de leidraad. Via vriendelijke plaatsjes als Ora en San Michele nader je het bijzonder plezierige Trento. Het hart van de stad vormt de Piazza Duomo met de Neptunusfontein, de oude stadstoren, het Palazzo Pretorio, de met fresco's versierde huizen en natuurlijk de Dom. Uiteraard vind je in Trento ook genoeg eettentjes en terrassen.

Dag 6 - Gardameer (ca. 55 km)
Over de Etsch Radweg fiets je door groene wijngaarden naar het geliefde Gardameer. Via diverse leuke plaatsjes, waaronder Torbole, kom je uiteindelijk uit in Riva del Garda, een levendig vakantieplaatsje met veel flair. De constant aflandige wind maakt Riva met name geliefd bij windsurfers. Je kunt hun capriolen gadeslaan vanaf het strand. Lekker uitpuffen van de etappe doe je in een van de vele restaurants en bars. Of smul van een echt Italiaans ijsje in een ijssalon. Je laatste overnachting vindt plaats in Riva of Arco.

Dag 7 - terugreis
In de ochtend ga je terug naar Nauders, waar je auto staat geparkeerd. Einde van een heerlijke reis!

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: