7 dagen langs de Etsch/Adige tot Arco

Met op de achtergrond het decor van de machtige Alpentoppen fietst u prachtige en afwisselende fietskilometers langs het riviertje de Etsch op z’n Duits en Adige op z’n Italiaans. Daar waar het Duitse plaats maakt voor de charmes en temperament van Italië, fietst u door idyllische dorpjes en langs burchten, uitgestrekte boomgaarden, wijnranken en het Gardameer.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 240 km
va € 465
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in het Oostenrijkse Nauders. Hier ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Bij het hotel is een (onbewaakte) parkeerplaats voor uw auto.

Dag 2 Nauders – Schlanders 47 km
Vanuit het hotel fietst u met een lichte stijging naar het prachtige Reschenmeer. Fietsend langs het klooster Marienkron en Glurns naar het vakantiedorp Schlanders voor uw overnachting.

Dag 3 Schlanders – Merano 38 km
Na de grens met Italië is het lekker afdalen door het dal van de Etsch langs schitterende boomgaarden naar het gezellige kuuroord Merano met zijn geneeskrachtige bronnen.

Dag 4  Merano – Bolzano 37 km
Soms vlak en soms heuvelachtig langs slot Sigmundskorn naar Bolzano, de hoofdstad van het Duitstalige Südtirol, voor de overnachting. In deze stad komt u vast tijd te kort om alles te bezoeken, de Dom, het Ötzi-museum, er is te veel om op te noemen.

Dag 5 Bolzano – Trento 61 km
We volgen nog steeds de rivierbedding van de Etsch of Adige zo u wilt, naar Trento, beroemd geworden door het concilie van Trento. U overnacht hier en neem de tijd om deze oude stad met het Piazza Duomo beter te leren kennen.

Dag 6 Trento - Gardameer/Arco 55 km
Door het schitterende wijnbouwgebied steeds de Etsch volgend naar Rovereto om daarna licht stijgend naar San Giovanni te fietsen.
Via Torbole fietst u langs het Gardameer naar Arco.

Dag 7 Retourtransfer
De laatste dag van deze fietsvakantie. We kunnen ons voorstellen dat u nog wat langer in deze schitterende stad wilt blijven.

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: