Fietsvakantie van Reschensee naar Gardameer

Deze fietsvakantie van Nauders in Oostenrijk naar het Gardameer in Italië wordt ieder jaar populairder. Geen wonder, want nog niet zo heel lang geleden is er in de streken Zuid-Tirol en Trentino veel geld gestoken in uitstekende fietswegen met goede wegaanduidingen. De routes voeren door het dal van de rivier de Adige, maar ook door de fantastische bergwereld. De soms wat pittigere stukken die hier voorkomen, worden beloond met prachtige vergezichten op blauwe meren, eindeloze fruitboom- en wijngaarden en charmante stadjes.
10 dagen inclusief verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Verona en het Gardameer

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 4 van 5
Totale afstand: 335 km
v.a. € 841
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Kras
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 - naar Nauders
U reist op eigen gelegenheid naar Nauders, gelegen nabij de Reschensee en de Oostenrijkse-Italiaanse grens. Uw auto kunt u kosteloos parkeren op het parkeerterrein (onbewaakt) van het hotel.

Dag 2 - Nauders
Vandaag heeft u een extra dag in Nauders om de omgeving goed te verkennen met uw fiets of u kunt even heerlijk ontspannen in het centrum van Nauders, voordat het grote avontuur losbarst!

Dag 3 - Schlanders (ca. 50 km)
De dag begint met een licht stijgende route vanuit het hotel langs de schilderachtige Reschensee. U passeert het klooster Marienkron en fietst vervolgens bergafwaarts via Laatsch en het dromerige Glorenza naar het mooie vakantiedorp Schlanders.

Dag 4 - Merano (ca. 38 km)
Het dal van de Adige trakteert u vandaag op geurende fruitboomgaarden en prachtige panorama's op de gezellige vakantieplaatsjes van Zuid-Tirol. Leuk is een stop bij Schloss Dornsberg. Eindbestemming van deze etappe is het chique kuurplaatsje Merano. Een wandeling over de Kurpromenade langs de Passirio-rivier is een must! Klassieke gebouwen, winkelstraatjes, volop cafeetjes, terrassen en restaurants... bloemenstad Merano zal u verrassen.

Dag 5 - Bolzano (ca. 37 km)
Een glooiende fietsroute via Nals en Andrian naar Bolzano. Onderweg is Schloss Sigmundskron de uitgelezen plek voor een stop. In het mooie Bolzano proeft u het rijke verleden. De stad heeft een prachtig historisch centrum, bekend om zijn vele winkelgalerijen.

Dag 6 - Trento (ca. 61 km)
De Adige is nog steeds uw leidraad. Via vriendelijke plaatsjes als Ora en San Michele nadert u het bijzonder plezierige Trento. Het hart van de stad vormt de Piazza Duomo met de Neptunusfontein, de oude stadstoren, het Palazzo Pretorio, de met fresco's versierde huizen en natuurlijk de Dom. Uiteraard vindt u in Trento ook genoeg eettentjes en terrassen.

Dag 7 - Gardameer (ca. 55 km)
Over de Etsch Radweg fietst u door groene wijngaarden naar het geliefde Gardameer. Via diverse leuke plaatsjes, waaronder Torbole, komt u uiteindelijk uit in Riva del Garda, een levendig vakantieplaatsje met veel flair. De constant aflandige wind maakt Riva met name geliefd bij windsurfers. U kunt hun capriolen gadeslaan vanaf het strand. Lekker uitpuffen van de etappe doet u in een van de vele restaurants en bars. Of smul van een echt Italiaans ijsje in een ijssalon. Overnachting in Riva of Arco.

Dag 8 - Cavaion/Affi (ca. 59 km fietsen + 10 min per bus)
Allereerst een korte transfer per bus naar San Giovanni (ca. 3 km). Via een licht dalende route fietst u naar San Roco. De laatste kilometers gaan over het Adige fietspad naar Cavaion/Affi.

Dag 9 - Verona (ca. 37 km)
Een mooie laatste fietstocht! langs het Canale Cammuzoni fietst u weg van het verkeer naar Bussolengo. De tocht biedt u fraaie uitzichten op de Adige. Uw hotel ligt centraal, maar rustig, in Verona. De stad verwelkomt al meer dan 2000 jaar vele toeristen binnen haar poorten. En niet zonder reden: naast het genieten van opera's in de Romeinse Arena, kunt u heerlijk wandelen langs de rivier en het middeleeuwse kasteel van de eens machtige heren van Verona. Of ga op de foto bij het beroemde balkonnetje van Romeo & Julia.

Dag 10 - terugreis
In de ochtend gaat u terug naar Nauders, waar uw auto staat geparkeerd. Einde van een heerlijke reis! 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: