Internationale groepsreis Dolomites, Lake Garda & Venice Ride

Weinig landschappen in Europa komen overeen met de unieke schoonheid van de grillige kalksteen Dolomieten. De route begint met een prachtig uitzicht op de dramatische bergen van Trentino, fietsen op relatief gemakkelijke wegen en paden langs de rivier de Adige. Bij het bereiken van de noordelijke oever van het Gardameer, zullen we meteen overweldigd worden door het adembenemende uitzicht op een van de beroemdste Italiaanse meren. Een veerboottocht op het meer geeft ons de mogelijkheid om deze prachtige vergezichten in te nemen voordat we verder gaan met de rit door de prachtige steden Verona, Padova en tot slot de grachten en waterwegen van Venetië.

8-daagse fietsvakantie
v.a. € 1.549
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Sawadee
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1 Start Trento.
De reis begint in Trento, provincie Trentino-Zuid-Tirol, gelegen in de vallei van de Adige-rivier. Trento is een kosmopolitische stad en een centrum voor industrie, onderwijs, wetenschap en financiën. Het is een van de rijkste en meest welvarende steden van Italië met een sfeervol historisch centrum versierd met goed bewaarde middeleeuwse en renaissancistische gebouwen. De groep komt meestal 's avonds aan en na het inchecken kan er tijd zijn om naar de stad te gaan voordat we onze avondmaaltijd en reisbriefing hebben. * Comfortabel hotel *

DAG 2
Ochtendtrein naar Bolzano, hoofdstad van Zuid-Tirol. Fiets over rustige wegen langs de rivier de Adige terug naar Trento.
Na het ontbijt maken we een korte treinrit (40 minuten) naar Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol op een prachtige locatie, omringd door bergen. In 2012 werd Bolzano verkozen tot stad met de beste levenskwaliteit in Italië. We hebben de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de fietsen tijdens een korte rondleiding door het historische centrum. Vanaf hier fietsen we zuidwaarts langs de rivier de Adige, langs rustige golvende wegen, met een totale stijging van ongeveer 300 meter. Fietsend door boomgaarden en wijngaarden, passeren we het Caldaro-meer en de mooie dorpjes Ora, Egna en Salorno. Dit gebied staat bekend om zijn wijnproductie, die driekwart van heel Zuid-Tirol vertegenwoordigt. We komen laat in de middag terug in Trento en brengen een tweede nacht door in ons centrale hotel.

DAG 3
Blijf langs de rivier rijden naar het Gardameer. Een veerbootcruise van 2,5 uur brengt ons naar de zuidoever van het meer.
We blijven de Adige volgen tot we Rovereto en Mori bereiken. Vanaf hier gaan we naar het westen richting de noordelijke oever van het Gardameer. Na enkele korte beklimmingen fietsen we naar Torbole en vervolgens naar het elegante resort Riva del Garda, met tal van bars en restaurants langs de oever van het meer en een prachtig strand. Later in de middag nemen we de veerboot naar het zuidelijke uiteinde van het meer, verlaten Trentino en gaan richting de regio Veneto. De cruise op het meer geeft ons de mogelijkheid om te genieten van het prachtige landschap en te ontspannen voordat we onze eindbestemming van de dag bereiken, Desenzano, waar we een korte wandeling maken vanaf de veerhaven om ons hotel voor de nacht te bereiken. * *

DAG 4
Vanaf het Gardameer fietsen we naar Verona, beroemd gemaakt door Shakespeare's Romeo en Julia.
Vandaag fietsen we voornamelijk op rustige wegen en fietspaden en gaan we op weg naar de legendarische stad Verona. Gelegen aan de rivier de Adige, is Verona misschien wel de mooiste stad in Veneto. De beroemde arena is een van de vele Romeinse monumenten die we daar kunnen ontdekken. Andere bezienswaardigheden zijn de basiliek San Zeno en natuurlijk het huis van Julia en het beroemde balkon! * *

DAG 5
Fiets naar Vicenza; rijden door wijngaarden en de glooiende heuvels van Monti Berici.
Na een vlakke start bereiken we het heuvelachtige gebied van Monti Berici. Er zijn een paar meer uitdagende beklimmingen op de route van vandaag terwijl we over het glooiende terrein fietsen, maar we worden beloond met een fantastisch uitzicht op onze bestemming voor vandaag: Vicenza. Het oude stadscentrum is een juweel van renaissance-architectuur: privépaleizen, openbare gebouwen en de basiliek getuigen van het werk van een van de meest gerenommeerde architecten van Italië: Andrea Palladio. Een bezoek aan de beste ijssalon in Vicenza is een geweldige beloning na de rit van vandaag!

DAG 6
Passeer de Palladiaanse Villa Rotonda, terwijl we fietsen naar Padova waar de Giotto's kapel en andere wonderen wachten.
Vandaag hebben we de mogelijkheid om een ​​aantal van de groenste en meest verbluffende uitzichten op het platteland van Veneto te bewonderen. . Verlaten Vicenza fietsen we langs prachtige Palladiaanse villa's. Onderweg, afhankelijk van de tijd en beschikbaarheid, kan de leider een lunch regelen in een door een familie gerunde wijnmakerij. We vervolgen de Bacchiglione-rivier, over relatief rustige en vlakke wegen, naar de fascinerende stad Padova, beroemd om de Scrovegni-kapel, geschilderd door Giotto, en de Prato della Valle, een van de grootste pleinen in Europa.

DAG 7
Transfer per trein naar Venetië en vrije tijd voor sightseeing; overnachting in Venetië Mestre.
Vanochtend gaan we met de trein naar Venetië (ongeveer 30 minuten). Eenmaal in het hart van de 'drijvende stad' kunnen we het labyrint van smalle straatjes, bruggen en waterwegen verkennen. We zullen beroemde bezienswaardigheden zien, waaronder het Dogenpaleis, de Rialtobrug en natuurlijk Piazza San Marco. Na het verkennen van de stad kunnen we genieten van een ontspannen avond en misschien een gondelbaan voordat we met de trein terugkeren naar ons hotel in Mestre. * *

DAG 8
End Mestre (Venetië)
Na het ontbijt eindigt de reis in Mestre. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: