Fietsvakantie Fietstrektocht Toscane vanuit luxe landgoederen - 6 dagen

Unieke fietsvakantie in Toscane. Toscane is één van de allermooiste streken van Italië, waar cultuur, natuur en culinaire genoegens naadloos in elkaar overvloeien. De streek staat bekend om haar heuvelachtige landschap, bedekt met olijfbomen en donkergroene cipressen. Toscane leent zich perfect voor een fietsvakantie, met wegen die dwars door de wijnvelden, cipressen en olijfbomen leiden.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 318 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Italië, Toscane historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 960,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door FENZ op reis

Programma van dag tot dag

Aankomstdag

Aankomst in Hotel Villa San Michele in Lucca. Het makkelijkste bereik je Toscane door te vliegen op Pisa, daar zal dan je gids klaar staan om je naar de villa te brengen. Daarna zal je Nederlandstalige contactpersoon ter plaatse je alles vertellen over je Toscaanse fietsavontuur. Hij overhandigt je de routes, geeft je de leukste tips en zorgt ervoor dat jij helemaal klaar bent om morgen van start te gaan. Je kunt vandaag dus heerlijk relaxen aan het zwembad om even bij te komen van je reis. De e-bike wordt geleverd aan het hotel, waarbij je een uitgebreide introductie krijgt over je nieuwe tweewieler voor deze week!

Etappe 1: Lucca - Montecarlo - Collodi - Lucca (49km)

Vandaag ga je de eerste kilometers fietsen en start je met een redelijk vlakke rit. Vanuit Villa San Michele zet je koers oostwaarts richting Montecarlo, een stadje die bekend staat om heerlijke rode wijn en een geweldig uitzicht. Genoeg leuke osteria’s en trattoria’s om heerlijk te lunchen. Op de terugweg kom je langs Collodi, dit dorpje ligt prachtig gelegen tegen een bergwand. Collodi staat bekend als het Pinoccio dorp dus voldoende mogelijkheden om hier een souvenir te kopen. Daarna brengt de route je langs vele villa’s terug naar Lucca. Waar je dan heerlijk even kunt bijkomen van je eerste fietsdag op de stadsmuren onder het genot van een aperitivo, ijsje of kopje koffie. Daarna is het 15 minuutjes terugfietsen naar Villa San Michele. Eventuele transfer vanuit het Hotel zijn in de avond te regelen, mocht je liever niet fietsen in de avond.

Etappe 2: Hotel Villa San Michele - Vinci- Certaldo - Castello di Santa Maria Novella (80 km)

Vandaag staat er een wat langere route gepland, aangezien je van accommodatie gaat wisselen. Dwars door het Toscaanse binnenland met wederom de geweldige uitzichten en mooie zonnebloemenvelden. De eerste stop vandaag is het indrukwekkende Vinci, bekende van Leonardo da Vinci. Rondom Vinci is het heerlijk fietsen, wijnvelden, olijfbomen en pittoreske dorpjes. Mocht je deze dag te lang vinden, dan is het ook mogelijk om een stukje te worden weggebracht zodat je dag een stukje korter is. Aan het einde van de dag is er direct een Toscaans diner op de binnenplaats van het kasteel. Een droomsetting waar je je waant in het verleden met een hedendaagse touch.

Etappe 3: Castello di Santa Maria Novella – Certaldo Alto - San Gimignano – Tavernella Val di Pesa – Castello di Santa Maria Novella (53 km)

Vandaag een wat rustigere dag, waarbij de mooie dorpjes zich in rap tempo zullen opvolgen. Je start de dag in Certaldo Alto, een kunstzinnige dorpje dat perfect is om even een kopje koffie te drinken. Je zou hier ook de dag kunnen afsluiten met een lekkere aperitivo. Daarna zet je koers richting San Gimignano, een echte must-see in Toscane. Met als bijnaam “Manhattan van Toscane” heb je hier geweldige panoramische uitzichten. Terugkeren doe je in de middag via Tavernelle van di Pesa, waar trouwens ook de Nederlandse koninklijke familie een geweldig optrekje heeft. Daarna keer je terug naar het kasteel om lekker te relaxen bij het zwembad en te genieten van de zonsondergang onder het genot van een drankje. In de avond kun je op loopafstand leuke authentieke restaurantjes vinden.

Etappe 4: Castello di Santa Maria Novella – Greve in Chianti – Panzano in Chianti - Castello di Santa Maria Novella (56 km)

De Chianti regio staat bekend om haar geweldige rode wijnen en dat zal je vandaag zeker ervaren. Overal waar je kijkt zie je wijnvelden en een typische stijl van alle gebouwen. Dit is een echt authentiek stukje Toscane met kastelen en schattige dorpjes, de tijd lijkt echt even te hebben stil gestaan. Panzano staat bekend vanwege een belangrijk persoon; de slager Dario Cecchini. Zijn winkel is zeker de moeite waard is om even te bekijken of eventueel lekker (veel vlees) te lunchen. Ook de rest van het dorpje is leuk met een schattig pleintje als echt hart van het dorpje.

Etappe 5: Castello di Santa Maria Novella – San Miniato Alto – Vicopisano - Pisa (80km)

Na je laatste ontbijt zet je weer koers richting Pisa via San Miniato Alto wederom een pittoresk dorpje om even een kopje koffie te drinken en een rondje te lopen. Daarna steek je door een bosrijk gebied met vlakke en rustige wegen. Vicopisano is een wat onbekender dorpje, maar zeker de moeite waard om even een stop te maken. Hier zit een olijfolie familiebedrijf waar je een excursie kunt doen, hier leer je hoe echte olijfolie hoort te smaken en hoe het proces daarvan in zijn werk gaat.
Het is vandaag wederom mogelijk om al een stukje richting Pisa te worden gebracht. De dag zal eindigen bji de fiets verhuurder in Pisa, van waaruit je gemakkelijk kunt doorreizen naar bijvoorbeeld Florence, Cinque Terre of wat stranddagen in Viareggio of Forte dei Marmi. Ook kun je vanaf hier gemakkelijk naar het vliegveld van Pisa om wederom huiswaarts te keren.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: