Vanuit de Dolomieten naar Venetië

Een afwisselende reis die start in de Alpen in Bolzano de hoofdstad van Zuid- Tirol. U volgt de rivier de Adige naar het Gardameer. Na het Gardameer komt u in de provincie Veneto met zijn prachtige hoofdstad Venetië. U fietst hier constant door vlak laagland met uitgestrekte wijngaarden en olijfboomgaarden.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 290 km
va € 394
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Aktiva Tours
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1 Bolzano
aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Bolzano ca. 1100 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. € 45,- per week) parkeren in een parkeergarage of gratis openbare parkeerplaatsen buiten het centrum.

DAG 2 Bolzano-Trento (ca. 70 km/5 uur)
Vanuit Bolzano volgt u eerst de rivier de Isarco die ten zuiden van Bolzano in de Adige stroomt. U volgt de Adige stroomafwaarts door appelboomgaarden en wijngaarden naar Trento met een prachtig historisch centrum.

DAG 3 Trento-Verona (ca. 55 km/4 uur + treintraject)
Door het dal van de rivier de Adige fietst u door wijngaarden naar Ala. Vanuit Ala per trein naar de opera stad Verona. Verona is een zeer bezienswaardige stad: Arena, het huis van Julia en de oude stadsmuren.

DAG 4 Verona-Vicenza (ca. 70 km/5 uur)
Eerst vlak dan heuvelachtig fietst u naar de prachtige middeleeuwse stad Vicenza. Vicenza met zijn ommuurde centrum en vele palazzo’s is de stad van de 16e eeuwse bouwmeester Palladio.

DAG 5 Vicenza-Abano Terme (ca. 35 km/3 uur)
Vicenza verlaten we via een boulevard met Venziaanse villa’s. U fiets langs de rivier de Bacchiglione naar het bekend kuuroord Albano Terme.

DAG 6 Abano Terme-Venetië/Mestre/Marghera (ca. 50 km/4 uur)
Vanuit Abano Terme fietst u in de richting van de Adiatische kust. U overnacht in Mestre op het vasteland, per bus/trein bent u in 15 min. in het hart van de dogenstad.

DAG 7 Venetië/Mestre
verlenging of transfer naar Bolzano, aansluitend terugreis per eigen vervoer.

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: