8 dagen Het Venetiaanse land

Een mooie fietstocht door het boeiende landschap tussen de Alpen en de Adriatische Zee; het achterland van Venetië. De historische steden Vicenza, Padova en natuurlijk Venetië liggen allemaal op uw fietsroute. Een ideale vakantie om Italië op de fiets te leren kennen. Heerlijke cappuccino drinken of een ijsje eten op een zonnig terras het kan allemaal tijdens deze fietsvakantie. U fietst over vlakke fietspaden of weggetjes met weinig verkeer. Tussen de grote steden van deze fietsroute rijden treinen waarin u de fiets mee kunt nemen. Mocht u dus een dag geen goede benen hebben dan heeft u altijd een alternatief.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Italië Venetië natuur, rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 595
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst in Vicenza. Deze mooie oude stad bekend als de stad van de beroemde architect Andrea Palladio en staat op de wereld erfgoedlijst. Neemt u de tijd om een wandeling door deze stad te maken met zijn palazzi die herinneren aan het rijke verleden.

2E VAKANTIEDAG
Vicenza - Bassano del Grappa 40 km
Vanuit Vicenza fietst u naar Marostica, beroemd vanwege het kasteel en het levende schaakspel dat daar te vinden is. U overnacht in Bassano del Grappa, een mooie oude stad aan de Brenta. Natuurlijk neemt u hier een Grappa.

3E VAKANTIEDAG
Bassano del Grappa - Treviso 60 km
Eerst komt u in Asolo, vanwaar u een echt hoogteverschil (1 km) moet overwinnen maarbeenmaal in de afdaling ziet u de wijngaarden van de Prosecco.
Via Maser komt u in het aan 2 rivieren gelegen Treviso met zijn gezellige binnenstad.

4E VAKANTIEDAG
Treviso-Mestre/Venice 45 km
U begint uw tocht langs het riviertje de Sile en fietst via Casale, naar het wereldberoemde Venetië. Hier kunt u genieten van een wandeling over het San Marcoplein, door de nauwe straatjes of een gondelvaart maken. Uw hotel ligt even buiten Venetië in Mestre. Overnachting in Venetië mogelijk met een toeslag (op aanvraag).

5E VAKANTIEDAG
Mestre/Venice- Chioggia 35 km
Vandaag een niet al te lange etappe zodat u nog even kunt genieten van Venetië. U fietst over de 4 km lange brug 'Della Liberta' naar Tronchetto haven. Vanaf hier neemt u de ferry door het Kanaal Guidecca naar Lido. Het is vandaag een opwindende dag met het fietsen over de 2 smalle eilanden Malamocco en het 'island of Pellestrina'.

6E VAKANTIEDAG
Chioggia-Padova 55 km
U fietst langs 2 rivieren die er eeuwenlang voor zorgden dat er handelsverkeer was van en naar Venetië; de Brenta en Bacchiglione.
In Stra fietst u langs de beroemde Villa Pisani. Padova, met de beroemde basiliek gewijd aan de heilige Antonius, is het eindpunt van deze fietsdag.

7E VAKANTIEDAG
Padova-Vicenza 60 km
Vanuit het historische Padova naar Costozza, een klein stadje aan de voet van de Berici heuvels.
Het fietspad loopt langs de Villa Rotonda, één van de beroemdste Palladiaanse villa's. Vlak voordat u Vicenza binnenfietst, ziet u de Villa Valmarana ai Nani met zijn schitterende fresco's bij Tiepolo.

8E VAKANTIEDAG
De laatste vakantiedag. Gaat u naar huis of verkent u Italië nog verder?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: