Fietsvakantie door de Veneto

Deze populaire fietsvakantie voert je door het veelzijdige Venetiaanse achterland, ingesloten door het Alpengebergte aan de ene kant en de Adriatische kust aan de andere zijde. Gezien het vlakke karakter van de routes is dit prachtige gebied ideaal geschikt voor wie op een sportieve manier wil genieten van enkele Italiaanse pareltjes. Dwars door de Prosecco-wijngaarden en typisch mediterrane stadjes, fiets je naar de romantische waterstad Venetië, Padua met zijn prachtige historische binnenstad en het kleurrijke vissersplaatsje Chioggia.
8/9/10 dagen incl. verblijf in hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Padua en Venetië

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 270 km
v.a. € 675
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Kras
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 - heenreis naar Vicenza
Je reist op eigen gelegenheid naar Vicenza. Het historische centrum bezit prachtige gebouwen van de bekende architect Andrea Palladio. Maar ook de paleizen, kerken en smalle steegjes die niet door hem zijn ontworpen zijn zeer de moeite waard.

Dag 2 - Vicenza - Bassano del Grappa (ca. 40 km, ca. 100 m hoogteverschil)
Deze eerste route doorkruist de vlakte ten noorden van Vicenza. Door het groene platteland, langs kersenbomen en door middeleeuwse dorpjes, fiets je naar Bassano del Grappa. Dit prachtige stadje ligt aan de voet van de Venetiaanse Alpen, waar de Brenta-rivier de vlakte bereikt. Eenmaal het elegante stadscentrum van Vicenza achter u gelaten, fiets je via Polegge naar Sandrigo, waarbij je onderweg de Astico-rivier oversteekt. Sandrigo staat bekend om haar overheerlijke streekgerecht "baccalá" (stokvis in gepocheerde melk). Tijd voor een lunchstop? Via Maragnole fiets je verder naar Marostica, waar de fascinerende stadsmuren direct in het oog springen. We reserveren een hotel voor je in Bassano del Grappa.

Dag 3 - Bassano del Grappa - Treviso (ca. 60 km, ca. 260/300 m hoogteverschil)
De tocht begint met één van de weinige stijgende stukjes naar Asolo. Laat je niet ontmoedigen, wanneer je aankomt in het middeleeuwse stadje zal je inspanning ruimschoots beloond worden! De afdaling leid je door de wijngaarden van de Prosecco naar Maser. Neem hier zeker een kijkje bij één van de mooiste landhuizen van dit gebied: Villa Barbaro. De tocht eindigt in Treviso, omgeven door water. Ook Treviso bezit talrijke etablissementjes, waar je kunt genieten van een wijntje. Niet te missen is de Fontana della Tettona, die in vroeger tijden witte en rode wijn spuwde. Indien de tocht te zwaar voor je is, bestaat er een mogelijkheid om de rit in te korten met 25 km, door vanaf Montebelluna naar Treviso met de trein te reizen.

Dag 4 - Treviso - Mestre (ca. 20/45 km, ca. 100m hoogteverschil)
Bij het verlaten van Treviso volgt je het kalme riviertje Sile, die je tot aan Casale begeleidt. Dit is het meest indrukwekkende gedeelte van de tour, waarbij je helemaal opgaat in het landschap. Pittoreske dorpjes weerspiegelen in het water, die vroeger een belangrijke handelsroute vormde. Maak een stop bij het botenkerkhof ‘Cimitero dei Burci’. Oude schuiten liggen half verzonken en bieden nu thuis aan een enorme verscheidenheid aan vogels. Aan het einde van de route ligt het romantische Venetië op uw komst te wachten. Overnachting in Mestre.
De route is in te korten door in Quarto d'Altino de trein te nemen.

Dag 5 - Mestre - Chioggia (ca. 35 km)
Je verlaat Mestre in de richting van de haven Tronchetto (Venetië). Vanaf hier neem je de ferry (ticket voor je fiets ca. € 4 per fiets) door het kanaal Giudecca naar Lido. Geniet onderweg zeker van een blik op het meest bekende plein van Venetië: Piazza San Marco. De fietstocht die vandaag op het programma staat is zonder twijfel één van de meest bijzondere, want je fietst over twee smalle eilanden die de scheiding vormen tussen de zee en de lagune. De etappe is niet al te lang, waardoor je onderweg de mogelijkheid heeft om in elegante badplaatsen, gezellige vissersdorpjes of op verlaten stranden van een welverdiende pauze kunt genieten.

Dag 6 - Chioggia - Padua (ca. 55 km)
Begin de dag met een wandeling over de karakteristieke en kleurrijke vismarkt van Chioggia. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met de wereld van de visserij, al eeuwenlang de belangrijkste economische activiteit van het eiland. De fietstocht start met een stuk weg door het "waterland", waar de Bacchiglione en Brenta-rivier stromen, in de 18e eeuw door de Venetianen omgeleid om het verzanden van de lagune tegen te gaan. Als je de Riviera del Brenta bereikt, bekend om haar luxueuze Venetiaanse villa's, bent je al dicht bij het eindpunt van de etappe: een prachtig 4-sterren wellnesshotel in de omgeving van Padua.

Dag 7 - Padua - Vicenza (ca. 60 km, ca. 130m hoogteverschil)
Op de pedalen voor een gemakkelijke, aangename tocht door de Po-vlakte, tussen de heuvels van Colli Berici en Colli Euganei. Al snel fiets je Padua binnen. Er is hier zoveel moois te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de wirwar aan steegjes met arcades, monumentale pleinen, bescheiden huizen, historische villa's en de schitterende basiliek van Sint Antonius. Zin in een echt Italiaans kopje koffie in een bijzondere ambiance? Ga dan naar het klassieke Caffé Pedrocchi, gelegen vlakbij de basiliek; voor de lokale bevolking de ontmoetingsplek bij uitstek.
Langs kleine dorpen aan de oevers van de rivier fiets je vervolgens verder naar het magnifieke Castello di San Martino, met zijn kenmerkende gekanteelde toren. Na de Bacchiglione-rivier te zijn overgestoken, gaat de tocht verder naar het charmante oude dorpje Costozzo. Hier start een mooi fietspad naar de wonderlijke villa Rotonda, een meesterwerk van Andrea Palladio, en de nabijgelegen villa Valmarana ai Nani (entree inclusief). Nog enkele kilometers en het de fietstocht door de Veneto loopt ten einde, precies daar waar hij begon: op het elegante Piazza dei Signori in het oude stadshart van Vicenza.

Dag 8 - terugreis naar Nederland
Einde van een heerlijke fietsvakantie. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: