Giro Veneto start Vicenza 8 dagen

De provincie Veneto met zijn prachtige hoofdstad Venetië stekt zich uit van de Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. De streek wordt in het westen begrensd door het Gardameer en in het oosten door de Adriatische Zee. U fietst constant door vlak laagland met uitgestrekte wijngaarden en olijfboomgaarden. Het hoogtepunt van de reis is Venetië, op eilanden gebouwd. Vanuit Mestre gaat u per bus/trein in een kwartiertje naar het centrum van de stad. Hoogtepunten zijn een bezoek aan het wereldberoemde Piazza San Marco met de 15e eeuwse Basiliek San Marco, het Dogenpaleis met talloze kunstschatten en de klokkentoren Campanile. Een tochtje over het Canal Grande voert u langs de veelkleurige façades van de vele paleizen en kerken, en ook de beroemde Rialtobrug ligt op de route. Een wandeling langs het Canale di San Marco met zijn prachtig uitzicht aan het mondaine strand van het Lido maakt het bezoek compleet.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 275 km
va € 495
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Aktiva Tours
Lees meer

Programma van dag tot dag

DAG 1
Vicenza, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Vicenza ca. 1200 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. € 70,- per week) parkeren bij het hotel of gratis op een openbare parkeerplaats in de omgeving. Vicenza met zijn ommuurde centrum en vele palazzo’s is de stad van de 16e eeuwse bouwmeester Palladio.

DAG 2
Vicenza-Bassano del Grappa (ca. 40 km/4 uur) via Sandrigo naar Marostica met zijn imposante burcht en een openluchtschaakspel op het marktplein. Verder naar Bassano del Grappa, met zijn monumentale houten Ponte Vecchio en zijn historische centrum met fraaie pleinen en arcadegalerijen.

DAG 3
Bassano del Grappa-Treviso (ca. 40 of 65 km/4 of 6 uur) door de wijngaarden van Prosecco met een klim naar het middeleeuwse dorp Asolo (de enigste stijging in de reis). Via Maser, met een van de beroemde villa’s van Palladio, verder naar Treviso met zijn kanalen en het 13de-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento. Mogelijkheid om de etappe in te korten per trein: Montebelluna-Treviso 25 km.

DAG 4
Treviso-Mestre/Venetië (ca. 45 km/4 uur). Over de oude handelsweg langs de rivier de Sile fietst u naar Venetië. Onderweg komt u langs het ‘Cimetiero dei Burci’ waar halfgezonken boten langs de rivieroever herinneren aan vele jaren trouwe dienst. U overnacht in Mestre op het vasteland, per bus/trein bent u in 15 min. in het hart van de dogenstad

DAG 5
Mestre/Venetië-Chioggia (ca. 35 km/3uur). Via de 4 km lange brug "Ponte della Liberta" naar Tronchetto en met de veerboot over het Guidecca-kanaal naar Lido. Via Malamocco en Pelestrina, de kleine eilandjes die de lagune van Venetië scheiden van de Adriatische zee, naar het idyllische Chioggia.

DAG 6
Chioggia-Padova (ca. 55 km/5 uur) langs de rivieren de Bacchiglione en de Brenta omzoomd door prachtige landhuizen van de Venetiaanse adel. Suggestie: de Basiliek van Antonius en de Scrovegni-Kapel, het meesterwerk van Giotto. Het historische Café Pedrocchi schenkt de lekkerste cappucino’s van Italië!

DAG 7
Padova-Vicenza (ca. 60 km/6 uur) via de loop van de Bacchiglione arriveert u in het schilderachtige Costozza gelegen aan de voet van de heuvels van Berici. U fietst langs prachtige villa’s zoals Villa Rotonda en Villa Valmarani ai Nani met de bijzondere fresco’s van Tiepoli.

DAG 8
Vicenza, terugreis per eigen vervoer.

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: