Fietsen en genieten in Friuli - 8 dagen 7 nachten

De invloeden van vroegere bezetters zijn nog zichtbaar in de vele Romeinse overblijfselen en eeuwenoude dorpjes en stadjes. Maar het is niet moeilijk aan al deze cultuur te ontsnappen in de prachtige natuur die Friuli te bieden heeft: glooiende heuvels met bossen en wijngaarden in het zuiden en een langgerekte kust aan de Adriatische Zee. Ondanks al deze verschillende facetten is de streek toch minder bekend en daardoor minder toeristisch. Hoogste tijd dus om dit oostelijke Italiaanse juweeltje te ontdekken. Friuli ligt tegen de Adriatische Zee aan waardoor het heerlijk toeven is aan de zandstranden, vooral aan de westkant. Zoals in het populaire Lignano met haar fluweelzachte zandstrand. Voor de vogelaars biedt Grado een lagune met veel zeldzame vogels. Het stadstrand van Triëst, dat feitelijk in Barcola ligt is rotsachtig, maar wel een plek om te zien, gezien te worden en te zonnen. De prachtige boulevard aan zee in Trieste is uitstekend voor een wandeling en ook kunt u vele historische bezienswaardigheden zien zoals het kasteel van Gorizia en de Piazza della Libertà in Udine.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 100 km
v.a. € 399
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fiets-fun
Lees meer

Programma van dag tot dag

  • Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-hotel arrangement geboekt worden.
  • Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten in de drie verschillende hotels.
  • Tijdens het 15-daags hotelarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, in elk van de drie hotels.
  • De eerste fietsdag van hotel 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e hotel en op vrijdag fietst u terug naar het hotel waar u bent begonnen.
  • Vanuit ieder hotel zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.
     

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: