Eilandhoppen in de Kvarner Bocht

Lekker varen van het ene naar het andere sprookjeseiland. Daar kan je heerlijk fietsen met de zon in het gezicht en de zeewind door je haren. Onderweg zie je olijven, vijgen en laurieren. Ook heb je prachtige uitzichten over de Adriatische zee. Bezoek historische, maritieme plaatsen zoals Mali Losinj en de fraaie 'vier-toren stad' Rab. Besluit na een duik in zee de zwoele avond met een goed glas wijn aan dek.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 180 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Kroatië, natuur, kust
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 990
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Omisalj op het eiland Krk.
Vanaf een uur of 2 kan je aan boord van het schip. Om 15.00 uur vaart het schip af en brengt je naar het eiland Cres (ca. 4 uur varen). 's Avonds wandelen we door het oude Venetiaanse centrum van Cres.

Dag 2 Cres – Martinscica, ca. 28 km.
's Morgens fietsen we naar Martinscica, aan de westkust van het eiland Cres. De lunch wordt aan boord geserveerd, tijdens de oversteek naar Lošinj. Bij mooi weer regelt de kapitein een zwempauzevoordat we verder varen naar het oude zeemansplaatsje en kuuroord Mali Lošinj. In de gezellige haven met zijn talrijke cafeetjes en bontgekleurde huizen is het 's avonds goed vertoeven.

Dag 3 Losinj – Molat, ca. 20 + 10km.
Langs de brede promenade, die langs de vele schilderachtige baaien kronkelt, fietsen we naar het meest zuidelijke deel van het eiland Losinj. We brengen een bezoek aan Veli Losinj, vroeger de thuishaven voor zeevaarders en kapiteins. Ook nu is de martieme sfeer nog duidelijk aanwezig in de smalle steegjes. Na de lunch gaan we met de boot naar het bloemeneiland Molat, waar we nog een stukje fietsen en ook zullen overnachten.

Dag 4 Dugi Otok, ca. 32 km
Tijdens het ontbijt verlaat het schip Molat en varen we langs talrijke kleinere eilanden. Bij het kruideneiland Dugi Otok word je aan land gezet, waar in de groene baai van Božava je tocht begint. Deze leidt ons eerst naar het meest noordelijke puntje van het eiland, waar de vuurtoren van Veli Rat sinds 1849 schepen de juiste kant op wijst. We fietsen verder naar het vredige haventje van Savar of Bribinj.  's Middags is er volop zwemgelegenheid. Daarna steken we over naar het eiland Olib, waar we overnachten.

Dag 5 Fietstocht op het eiland Pag (ca. 34 km)
's Morgens komen we aan op het eiland Pag en maken we een mooie fietstocht langs vele olijf- en vijgenbomen. Onderweg zie je talrijke muren die door de bewoners werden gebouwd als beschutting tegen de immer waaiende wind. Vanaf Mandre fietsen we over het steeds smaller wordende schiereiland tot we de zee bereiken. Hier wacht de boot om je over te zettent naar het eiland Rab. Het eiland behoort tot een van de zonnigste gebieden van Europa en het ommuurde vestingstadje Rab is één van de hoogtepunten van deze reis. Na het diner kun je de nauwe straatjes met talrijke gezellige bars ontdekken.

Dag 6 Fietstocht op het eiland Rab (25 km).
Langs de oeverpromenade fiets je het maanlandschap binnen van de vegetatieloze oostzijde van het eiland Rab. De weg voert je naar een baai met een mooi zandstrandje, een zeldzaamheid op de Kvarnereilanden. Je luncht op het schip in de haven van Rab. Na een zwempauze varen we naar buureiland Krk, waar we de avond doorbrengen in de oude, gelijknamige hoofdstad van het eiland.

Dag 7 Krk – Omisalj, ca. 45 km.
Vandaag een mooie laatste tocht: eerst over de rug van het eiland, daarna door een dal met wijnvelden naar het museumstadje Vrbnik in het noordoosten. De stad is gebouwd op een 50m hoge rots en is door wijnvelden omgeven. Dit is de bakermat van de witte Zlahtina wijnen. Je fietst verder over het eiland en passeert oude dorpjes. Onderweg kun je een duik nemen in de baai van Soline. Je overnacht deze laatste avond in Omisalj. Je geniet samen met je medereizigers van een slotdiner aan boord van het schip.

Dag 8 vertrek
Na het ontbijt ga je om 09.00 uur weer van boord. Hier eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: