Eilandhoppen in het spoor van Marco Polo

Per comfortabel jacht langs de sprookjeseilanden van zuidelijk Kroatië, geboortestreek van ontdekkingsreiziger Marco Polo. Waan je in zijn voetsporen met de zon in je gezicht en de zeewind door je haren. Kies elke dag je programma: luieren, fietsen, een wandeltocht, struinen in een mooi havenstadje of een rafttocht. Ook oude piratenforten, Cetina Canyon, sporen van Odysseus en verborgen zwembaaitjes. Duik zo vanaf het dek het water in terwijl het eten bereid wordt . Heerlijk genieten en plezier maken met andere families in een internationaal gezelschap.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 30 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Kroatië, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 893
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Trogir - Vis
Individuele aankomst in Trogir. Na het inchecken op de boot (vanaf 14.30 uur) kiezen we rond 15.00 uur het ruime sop om van Trogir naar het eiland Vis te varen. Onderweg heb je gelegenheid om een verfrissende duik vanaf de boot te nemen. De eerste nacht wordt doorgebracht bij het eiland Vis. Het afgelegen eiland Vis werd al bewoond door de Grieken.

Dag 2 Vis en Korčula
's Morgens maken we een avontuurlijke fietstocht (ca. 10km) langs oude militaire tunnels die het eiland Vis doorkruisen. We fietsen naar het fort van St. George, dat een belangrijke rol speelde in de zeevaarthistorie van het eiland. Terug op de boot steken we over naar de haven van Vela Luka, op het eiland Korčula. Onderweg is er uiteraard weer tijd voor een zwempauze. In Vela Luka kunnen we het lokale museum bezoeken waar met hologrammen in interactieve schermen de ijstijd tot leven komt.

Dag 3 Hvar
We steken 's morgens over naar het eiland Hvar met gelijknamige hoofdstad. We verkennen de stad, waaronder het grote Renaissanceplein dat wordt omzoomd door de kathedraal en laat-gotische paleizen. Je kunt ook even naar het boven de stad gelegen Spaanse fort lopen. Je hebt er prachtig uitzicht op de stad en omringende eilanden. Na een lunch aan boord zetten we koers naar de Pakleni-eilanden waar we ruim de tijd nemen voor een zwempauze. 's Middags liften we het anker en varen we naar de fraaie oude stad Stari Grad aan de noordkant van het eiland Hvar. Het oude stadshart is een mekka voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Dag 4 Hvar & Brač
's Morgens steken we over naar het beroemde strand van Zlatni Rat (Gouden Hoorn) bij Bol op het eiland Brač. Je kunt hier een aantal activiteiten op water en land doen (niet inbegrepen) of gewoon genieten van de zomer door te zwemmen en chillen op het dek. We lunchen tijdens de overstek naar Jelsa op het eiland dat we vanmorgen verlaten hebben: Hvar. We varen naar het stadje Jelsa, waar we op de fiets stappen voor een tochtje langs de prachtige promenade. Je mag zelf beslissen of je de korte (13km) of lange (25km) versie van de route fietst.

Dag 5 Brač
Vandaag starten we met een wat langere oversteek naar de baai van Lovrečina op het eiland Brač. Als we zijn aangekomen worden jonge en oude(re) eilandhoppers uitgenodigd voor de strandversie van de Olympische Spelen in de baai. 's Middags wandelen we in ca. 1,5 uur langs de kust naar Postira. Hier kun je in de van de vele bars en cafés genieten van de zonsondergang. 

Dag 6 Cetina Canyon – Omiš - Split
Na een korte overtocht naar Omiš met zijn piratenkastelen is er de mogelijkheid om een raftingtour door de indruwekkende Cetinakloof te maken (optioneel, niet inclusief, betaling ter plekke). Het gelijknamige riviertje heeft zich diep in het gesteente ingesleten. Of dwaal rond in de straatjes van de oude stad Omis en klim naar het kasteel. 's Middags brengt de boot ons naar de bruisende stad Split. We worden rondgeleid door de oude stad (UNESCO Werelderfgoed) tussen de paleismuren van de Romeinse keizer Diocletianus. We brengen de nacht door in Split.

Dag 7 Solta – Trogir
's Morgens stappen we op de fiets (ca. 8km) voor een bezoek aan een lokale bijenhouder. Goran legt een enorm enthousiasme aan de dag waar het om bijen, hun nut en het dagelijks leven van een bijenhouder gaat. Na afloop keren we terug naar Rogač, waar de boot op ons wacht. Tijdens de laatste oversteek van deze week lunchen we aan boord. Onderweg naar Trogir gooien we nog een keer het anker uit zodat iedereen vanaf de boot in de Adriatische Zee kan plonzen. 's Middags maken we een wandeling door het fraaie oude centrum van Trogir. Traditioneel wordt de laatste avond van de tocht vrolijk doorgebracht met alle deelnemers, bemanning en gidsen.

Dag 8 vertrek 
Na een goed ontbijt is de reis rond 9.00 uur ten einde.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: