Fietsvakantie Van Venetië naar Kroatië

Drie landen in één week: Italië, Slovenië en Kroatië. De geschiedenis van de oude Republiek van Venetië, de zogenaamde 'Serenissima' Republiek, vormt de achtergrond van de gehele reis. Vanuit het prachtige Venetië fietst u langs de stranden aan de kustlijn naar de vlakte van Friuli om vervolgens in de fascinerende stad Triëste aan te komen. U eindigt uiteindelijk aan de prachtige Istrische kust, een echte bezienswaardigheid.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 270 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Kroatië, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 690
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Mestre/Venetië
U komt aan in Mestre, het vasteland van Venetië. De stad Venetië zal u betoveren met de wereldwijd bekende pracht, zoals de Rialtobrug, het San Marcoplein en het Dogepaleis.

Dag 2 Van Mestre naar Jesolo/Caorle 40 of 65 km
Na enkele kilometers fietsen, neemt u de 'vaporetto' (veerboot), waarbij u langs het San Marcoplein vaart. U komt aan in Punta Sabbioni, het verste zuidelijke deel van de Adriatische kust, dat ten noorden van Venetië ligt. Vanaf hier fietst u langs de adembenemende kust, met diverse mogelijkheden om een verfrissende duik in de zee te nemen. De overnachting is in één van de vele plaatsen langs deze beroemde kustlijn.

Dag 3  Van Jesolo/Caorle naar Portogruaro 60 of 40 km
De zee achter u latend, fietst u noordwaarts richting de Julische Alpen. U fietst door een gebied met 'Valli da pesca' (lagune-tongen omringd door aarden dijken, waar extensieve visteelt wordt uitgeoefend) en 'casoni' (constructies die in het verleden gebruikt werden door de vissers tijdens het visseizoen). Vervolgens gaat u naar het stadje Portogruaro, één van de belangrijkste centra in de periode van de 'Serenissima Republiek van Venetië', dat zelfs nu nog indrukwekkend is met de glorieuze 'Palazzi' (paleizen).


Dag 4 Van Portogruaro naar Palmanova/Aquileia 60 of 70 km
De rit kan met 20 km verkort worden door een trein te nemen van Portogruaro naar Latisana. U fietst vandaag door de regio's Veneto en Friuli Venezia Giulia, door een gebied rijk aan water en historie, langs rivieren, kanalen en oude Romeinse dorpen. Uw eindbestemming is Aquileia, met zijn Romeinse opgravingen, of Palmanova, de 'sterren-stad' genoemd, omdat de stad van bovenaf gezien op een negenpuntige ster lijkt.


Dag 5 Van Palmanova/Aquileia naar Triëste 70 of 50 km
U kunt de rit met 30 km inkorten door de trein te nemen van Montefalcone naar Triëste. U gaat weer richting de zee. De golf van Triëste wacht op u, met mogelijke stops onderweg, zoals Duino met twee kastelen, Sistiana met een karakteristieke baai en Miramare met het beroemde witte kasteel, dat gebouwd werd naar de wensen van Maximiliaan van Oostenrijk, gelegen in een schitterend park van meer dan 20 ha. Er liggen nog slechts een paar kilometer tussen u en
Triëste, de oude haven van het Habsburgse Rijk, dat veel te bieden heeft op het gebied van bezienswaardigheden en geschiedenis.

Dag 6 Van Triëste naar Portorož  45 km
Na enkele kilometers rijdt u Slovenië binnen. U fietst regelmatig over fietspaden langs bekende vakantieresorts zoals Koper, dat voor een lange tijd een Venetiaanse en later Oostenrijkse stad is geweest, en Piran, een ander belangrijk centrum dat gedurende een lange periode werd geregeerd door Venetië. Uiteindelijk komt u aan in Portorož, een stad die beroemd is om de spa's en badfaciliteiten.

Dag 7 Van Portorož naar Poreč 55 km
Zuidwaarts fietsend, komt u langs de zoutmijnen van Secolvje, een grote Sloveense plaats met een vochtige omgeving, de habitat van vele vogelsoorten. Enkele kilometers verderop gaat u de Kroatische grens over langs Istrië, het grootste schiereiland langs de Adriatische zee. Aan het eind van de dag komt u aan in Poreč, de toeristische hoofdstad van Kroatië, met de Eufrasiusbasiliek, die in 1997 door Unesco tot Werelderfgoed werd benoemd. Deze dag is iets zwaarder dan de voorgaande dagen.

Dag 8 Vertrek of per boot terug naar Venetië.
Hier eindigt de tocht. U hebt de mogelijkheid om per boot terug te keren naar Venetië. Na aankomst in de haven van Venetië brengt u uw bagage en/of eigen fietsen met een taxi(bus) naar uw beginhotel in Mestre. Als u een extra nacht in Mestre heeft geboekt kunt u met een tram Venetië bezoeken.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: