van Trogir naar Dubrovnik

Deze fietsvakantie door het zuiden van Dalmatië start in het historische hart van Trogir. De azuurblauwe Adriatische Zee wijkt deze week nauwelijks van je zijde. Peddel door wijn- en olijfboomgaarden op de prachtige eilanden voor de Kroatische kust. Verken de geplaveide straatjes van schitterende steden als Dubrovnik en Split. Geniet van onontdekte Kroatische wijnen en de traditionele keuken. Je verblijft in vriendelijke hotelletjes en pensions.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 168 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Kroatië, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 607
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Trogir, een heerlijk mediterraan oud stadje. Het historische centrum zweeft op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo. Flaneer 's avonds door de geplaveide straatjes, langs de middeleeuwse stadspoorten en de bootjes in de haven. Strijk op een van de gezellige pleintjes neer op het terras.

Dag 2 - Rondrit vanuit Trogir (43 km, 500 m stijgen en dalen)
Fiets 's morgens rond over het eiland Ciovo, gelegen voor de historische binnenstad van Trogir. Je fietst over rustige asfaltweggetjes en goed begaanbare gravelwegen. Als het 's middags warmer wordt parkeer je je fiets aan een van de stranden op Ciovo of je ontdekt de musea en kerken van Trogir.

Dag 3
Na het ontbijt reis je per openbare bus naar Split. Stop je bagage in een kluis aan de haven en ontdek het historische centrum te voet. Via de poorten van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus stap je de middeleeuwse binnenstad binnen. Je zult versteld staan van vele historische tijdperken die ter herkennen zijn in de bouwstijl van de paleizen, bibliotheken en apotheken in het centrum.
's Middags neem je vanuit de naast het oude centrum gelegen haven de catamaran naar het eiland Korcula waar je overnacht in de gelijknamige hoofdstad.

Dag 4 - Rondrit Korcula via Pupnat (50 km, 800 m stijgen en dalen)
Je maakt een rondrit over het oostelijk deel van het eiland Korcula. Je ontdekt oude dorpjes als Zrnovo en Pupnat en fiets langs vruchtbare akkers, wijn- en olijfgaarden. Na een afdaling bereik je het dorpje Kneza aan de noordkust. Neem hier een duik in zee of maak nog een ommetje naar het dorp Racisce voor je terugkeert naar Korcula. De rest van de middag kun je de wonderlijke ommuurde oude stad van Korcula verder verkennen.

Dag 5 - Rondrit Korcula via Lumbarda (30 km, 450 m stijgen en dalen)
Verken per fiets de oostpunt van Korcula. Je rondt de pedalen naar het oude dorp Lumbarda, ooit de eerste Griekse kolonie van het eiland. Vandaag de dag staat Lumbarda bekend om de goede wijn ('Grk') en zandstranden in nabijgelegen baaitjes. Op de uiterste punt van het eiland, naast de vuurtoren, zie je de bootjes op open zee tussen Mljet, Korcula en het schiereiland Peljesac.

Dag 6
's Morgens word je naar het busstation in Korcula gebracht waar je de openbare bus neemt naar Dubrovnik. Maak na aankomst bijvoorbeeld een wandeling over de stadsmuren om een goede indruk te krijgen van de 'parel van de Adriatische Zee'.

Dag 7 - Rondrit Gruda via Konavle (45km, 730 m stijgen en dalen)
Je wordt 's morgens naar Konavle gebracht, het serene achterland van Dubrovnik. Maak een rondrit langs de vruchtbare gronden van het uiterste zuiden van Kroatië, nabij de grens met Montenegro. Je tocht eindigt in het dorp Ljuta met een proeverij met wijn en hapjes. Na afloop word je teruggebracht naar Dubrovnik waarna je het Werelderfgoed van de fantastische oude stad kunt ontdekken.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: