Fietsvakantie Langs de Moezel in Duitsland - 6 dagen

De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur, de glooiende met wijnranken begroeide heuvels, de imposante burchten en natuurlijk de rivier die sierlijk door het heuvelland slingert. De overwegend vlakke en niet al te zware tochten laten je op een sportieve manier kennismaken met deze populaire streek. En aan het einde van iedere fietsdag kun je lekker uitrusten op een terrasje met een goed glas moezel wijn. Een heerlijk vooruitzicht, nietwaar?
5-daagse busreis incl. verblijf in een sfeervol hotel, ontbijt, diner, reisleiding en fietsroutes naar o.a. Cochem en Koblenz

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 499,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Trier. Afstand Utrecht - Trier is ca. 350 km. Hier krijg je extra informatie over de route en - indien geboekt - je huurfiets. Als je op tijd bent kun je o.a. in het gezellige historische centrum de beroemde kathedraal bezichtigen.

Dag 2: Trier - Trittenheim (40 km)
Je volgt de Moezel en fietst via comfortabele en goed bewegwijzerde fietspaden via Schweich en Longuich naar Trittenheim, waar de Moezel een van die typische bochten van ca. 180 graden maakt.

Dag 3: Trittenheim - Traben Trarbach (53 km)
Ook vandaag volg je de Moezel en zal je genieten van de vele bochten in de rivier, de wijnvelden en - als het je interesseert - de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Zo kom je in een van de mooiste historische stadjes langs de Moezel, Bernkastel Kues. De geschiedenis van dit dubbelstadje gaat terug tot het jaar 1030 en een van de vele prachtige vakwerkhuizen dateert van omstreeks 1583. Verder naar Traben Trarbach.

Dag 4: Traben Trarbach – Cochem (59 km)
Je hebt de mogelijkheid de burchtruïne Grevenburg te bezichtigen en vervolgens fiets je door liefelijke wijndorpjes langs de Moezel. In Zell produceert men de beroemde wijn “Zeller Schwarze Katz” waarover veel sagen de ronde doen. Je fietst langs de kloosterruïne Stuben naar Bremm. Bremm ligt aan de steilste weingaard van Europa. Daarna vervolg je je weg langs de Moezellussen en bereik Beilstein, waar je de burcht ruïne van de Metternichs kunt bezichtigen. Ook als je de klim naar de ruïne niet wilt maken is het stadje een bezoek meer dan waard! Vervolgens fiets je door naar Cochem. De majestueuze Reichsburg is reeds vanuit de verte zichtbaar! De vele vakwerkhuizen, de winkels en de gezellige sfeer in dit wijnstadje aan de Moezel is voor velen een reden om hier regelmatig te komen.

Dag 5: Cochem – Koblenz (49 km)
Via de linker oever fiets je naar Moselkern (Burg Eltz). Vervolgens fiets je langs verschillende burchten en bereik je tenslotte Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenkomen.

Dag 6: Terugreis
Na het ontbijt transfer terug naar Trier per trein en van daaruit op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: