Fietsvakantie Fietscruise rondom het IJsselmeer - 8 dagen

Wat is er prettiger dan Nederland verkennen per cruiseschip en met de fiets? Ontdek de veelzijdigheid van Nederland tijdens deze unieke vaar en fietsvakantie. Uw fietsroute begint in het pittoreske Zaandam in de provincie Noord Holland, u fietst door het oer-Hollandse polderlandschap. Het is heerlijk fietsen over de vele fietspaden via de knooppunten, langs historische plaatsjes, slaperige boerendorpjes en levendige stadjes.
Ook staat er een dag Texel op het programma, u kunt daar zoveel fietsen als u wilt. Daarna vaart de Dutch Melody over het IJsselmeer naar
Lemmer voor twee heerlijke fietstochten in Friesland en Overijssel. Uw laatste fietsdag fietst u langs het riviertje de Vecht. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen!
Geniet van de uitstekende verzorging aan boord van de Dutch Melody.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Fietscruise
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 899,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

Zaterdag 10 juni
U reist op eigen gelegenheid naar Utrecht of met de bustransfer (excl.). Van 16.00 uur staat de vriendelijke bemanning van de MS Dutch Melody op u te wachten.

Zondag 11 juni
Na het ontbijt stapt u op de fiets, neem de tijd om in Zaandam rond te kijken. U fietst door het gebied van de polder Groot Schermer via de Rijp naar het pittoreske Hoorn waar de Dutch Melody op u ligt te wachten. aan het einde van de middag varen we naar Medemblik.

Maandag 12 juni - Hoorn - Medemblik 46/58 km
vanuit Hoorn fietst u langs de kus richting Medemblik. Medemblik is een charmant stadje aan het IJsselmeer met historische gevels op de kades aan de verschillende haventjes, gezellige terrasjes en verborgen hofjes. Onderweg komt u door typisch Noord-Hollandse dorpjes en polders. wat dacht u van Wervershoof, Twisk en Opperdoes? Neemt u de lange route, dan fietst u via Enkhuizen. In Medemblik wacht de Dutch Melody op u.

Dinsdag 13 juni - Texel 10-55 km
Tijdens het ontbijt varen we van Den Helder naar Oudeschild op Texel. U heeft de hele dag te tijd om Texel te verkennen…….Breng een bezoek aan het natuurcentrum Ecomare (excl.) waar u zeehonden kunt bewonderen en natuurlijk moet u De Koog en de vuurtoren gezien hebben. Tijdens het diner varen we naar Den Oever waar het schip overnacht.

Woensdag 14 juni - Stavoren - Lemmer 46 km
Tijdens het ontbijt vaart de Dutch Mlody via het Wad en het IJsselmeer naar Stavoren. U gaat van boord voor een fietstocht door Zuid-West Friesland. U begroet het Vrouwtje van Stavoren en daarna ziet u allee moois van Gaasterland. denk aan de kliffen, de bossen en Elfstedenstadjes als Balk en Sloten. In Lemmer blijft de Dutch Melody liggen voor de overnachting.

Donderdag 15 juni - Lemmer - Ossenzijl - Lemmer 52 km
Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een fietstocht naar de Weerribben. U fietst naar Ossenzijl en Kalenberg over het bekendeKalenbergerpad. Geniet op een terras van de voorbij varende bootjes op een terras aan de waterkant.
Aan het einde van de middag varen we naar Lelystad voor de overnachting.

Vrijdag 16 juni - Breukelen - Utrecht 24 km of meer
's Morgens vroeg vertrekt de Dutch Melody vanuit Lelystad om terug te varen richting Utrecht. In Breukelen kunt u van boord voor een laatste fietstocht van deze fiets-vaarvakantie. U fietst langs de slingerendeVecht, langs mooie buiten plaatsen via Maarsen en Oud Zuilen naar Utrecht waar het schip weer op u ligt te wachten. Op de laatste avondis er het Captainsdinner.

Zaterdag 17 juni - Ontschepen
Na het ontbijt is het ontschepen in Utrecht. U reist op eigen gelegenheid naar huis of met de fietsbustransfer (excl.)

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: