Fietsvakantie Brabantse en Belgische Kempen

Dat het Brabantse leven goed is, daar valt niet over te twisten. Dit stopt echter niet bij de grens; onze zuiderburen genieten zo mogelijk nóg meer van het bourgondische leven! Tijdens deze fietsvakantie wordt deze Brabantse en Belgische gezelligheid gecombineerd met het prachtige groen van de Kempen. Uitgestrekt over het meest oostelijke deel, globaal binnen de driehoek Eindhoven-Hasselt-Antwerpen, wordt het landschap gekenmerkt door vele bossen en uitgestrekte heidevelden. Heerlijk er op uit, kort bij huis!
5 dagen inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Maastricht

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 135 km
va € 447
5 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

Dag 1 - naar Valkenswaard
U reist op eigen gelegenheid naar Valkenswaard. Bij Aktiva Tours (de agent waarmee Kras deze fietsreis regelt) kunt u vanaf 10.00 uur de laatste informatie verkrijgen en eventueel uw huurfiets ophalen. Ook kunt u hier gratis uw auto parkeren op het afgesloten parkeerterrein. Wie wil kan vandaag al een inleidende fietstocht maken door de bosrijke omgeving. Bijvoorbeeld naar Leende en Heeze aan de rand van de Strabrechtse Heide. Liever iets rustiger uw vakantie beginnen? Strijk dan neer op een van de vele terrasjes, aan de Markt is er aan horeca geen gebrek. Overnachting in Hotel de Valk in Valkenswaard.

Dag 2 - Genk (ca. 50 of 65 km)
Afhankelijk van welke knooppunten u gebruikt, telt de route van vandaag 50 tot 65 km. U fietst over de grens naar België, dat nog geen 10 kilometer verderop ligt. Bijvoorbeeld over het ontmantelde spoorlijntje Eindhoven-Hasselt, dat nu een glad geasfalteerd fietspad is. Of via Domein Bokrijk, een recreatiegebied met bossen, vijvers, verschillende tuinen en een openluchtmuseum met Belgische boerderijen. Einddoel van vandaag is het M Hotel in Genk.

Dag 3 - dagtocht rond Genk (ca. 30 of 45 km) of naar Maastricht (ca. 55 of 70 km)
Genk is de toegangspoort tot het Nationaal Park de Hoge Kempen, het enige Nationale Park van België. Het is hier heerlijke fietsen langs de Dommel of naar de nog steeds werkende Slagmolen op de Stiemerbeek. Wie kiest voor de langere route, kan zich opmaken voor een mooie tocht naar het sfeervolle Maastricht. Een terrasje pikken op het Vrijthof, de St. Servaas-basiliek bewonderen, bourgondisch genieten in een restaurant of gewoon shoppen... zomaar wat mogelijkheden die zorgen voor heel wat uren vakantieplezier. U overnacht wederom in het M Hotel in Genk.

Dag 4 - Valkenswaard (ca. 55 of 70 km)
Net als voorgaande dagen heeft u de vrije keuze om zelf aan de hand van de fietsknooppunten uw route samen te stellen. Kiest u er voor om langs het stroompje de Tongelreep terug naar Valkenswaard te fietsen? Of toch liever door het 100 jaar oude staatsbos Leenderbos? Een derde optie voert u langs het trappistenklooster de Achelse Kluis, dat precies op de grens van Nederland en België ligt. Hier wordt heerlijk abdijbrood en abdijbier wordt geserveerd, dus perfect voor een korte tussenstop.

Dag 5 - terugreis
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Heeft u zin om nog een rondje te fietsen, dan is een tocht naar het brinkdorp Walik en Eersel, een van de 'acht zaligheden' met een sfeervol dorpsplein, een leuke optie. Aansluitend kunt u de eventuele huurfiets inleveren bij Aktiva Tours en is het tijd om huiswaarts te keren.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door