Parels van Drenthe

Drenthe is niet in één woord te omschrijven. Paarse heidvelden met grazende schapen, bossen, zandverstuivingen, hunebedden, pittoreske dorpjes, u vindt het allemaal in dé fietsprovincie van Nederland. Drenthe beschikt over meer dan 1700 kilometer fietspad door het verrassend afwisselende landschap met maar liefst drie nationale parken. 

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Nederland natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 269
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Westerbork
U reist op eigen gelegenheid naar Westerbork.

Dag 2:    Westerbork - Ruinen (ca. 45 km)
De eerste dag voert door het Nationaal park Dwingenerveld. Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Maar liefst 2 schaapskuddes zwerven over de heide om deze in conditie te houden. Als u het park achter u heeft gelaten peddelt u rustig verder door het gemoedelijke, groene Drentse landschap in de richting van Ruinerwold. In Ruinerwold is een bezoek aan de 17e eeuwse Museumboerderij de Karstenhoeve zeker de moeite waard.

Dag 3:    Ruinen - Diever (ca. 56 km)
Deze dag maakt u een uitstapje naar de Kop van Overijssel. In het 'Venetië van het Noorden', Giethoorn, moet u zeker een tochtje maken met een rondvaart-, fluister- of punterboot. Fiets daarna verder door het prachtige Nationaal park Weerribben-Wieden met haar talloze sloten. Fietst u met kinderen dan is een bezoek aan het dierenpark Taman Indonesia zeker een aanrader. De eindbestemming van vandaag is het Drentse Diever. Breng, als er nog tijd over is, hier een bezoek aan het OERmuseum.

Dag 4:    Diever - Odoorn (ca. 55 km)
De rit voert langs Westerbork waar u een bezoek kunt brengen aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Vervolgens door het uitgestrekte landschap in de richting van Schoonoord. Hier kunt u in het openluchtmuseum Ellert en Brammert zien hoe in Drenthe geleefd en gewerkt werd rond 1900. Vlak voor u arriveert in Odoorn ziet u de prachtige uitkijktoren 'Poolshoogte'. Vanaf de uitkijktoren op de in 1934 aangelegde heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 5:    Odoorn - Westerbork (ca. 49 km)
De laatste dag voert onder meer over Nationaal Park de Hondsrug. Geen Drenthe zonder hunebedden dus breng vandaag zeker een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger. Door prachtige Drentse dorpjes gaat het via het monumentendorp Orvelte weer terug naar Westerbork waar uw fietsvakantie in Drenthe eindigt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: