5 dagen Witteveen

U hoeft niet altijd ver te reizen voor een bijzondere fietsvakantiebestemming. Drenthe is daar het bewijs van. Met een rijke natuur, eeuwenoude dorpsgezichten, hunebedden en herinneringen aan oude culturen. Een gebied waarin je vroeger eindeloos kon verdwalen en nu als fietser eindeloos kan dwalen. 

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 95 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 199
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag


GEESERVELD 30 km
U fietst door rustige natuur- en landbouwgebieden. Deze route neemt u mee door eeuwenoude Drentse dorpjes vol historische gebouwen en door het boerenland van Drenthe waar u veel koeien en andere dieren zult zien. Middenin de natuur kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van de mooie landschappen. Rondom de karakteristieke dorpjes op deze route vind t u gebieden waar allerlei soorten graan wordt verbouwd. De natuurgebieden met heidevelden, vennen, weilanden en bossen
in deze regio zijn vaak ontstaan uit oude landbouwgebieden.

NP DWINGELDERVELD 40 km 
Nationaal Park Dwingelderveld bestaat voor ruim driekwart uit bos, heide, stuifzanden, water en veen. Het de Kraloër Heide vormt samen met de Dwingelose Heide het grootste heideveld van Nederland.
Buiten de grenzen van het nationale park voert de route door het Drentse esdorpenlandschap. Vlak rond dorpen als Ruinen en Ansen liggen de hooggelegen bouwlanden, de essen, de lage beekdalen werden gebruikt als gras- en hooiland.

KAMP WESTERBORK 26 km
Kamp Westerbork was tijdens de tweede wereldoorlog een doorgangskamp in de voormalige gemeente Westerbork in Drenthe. Het kamp was een voorportaal waarvandaan Joden werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen
in Duitsland, Polen en Tsjechië. Na de Tweede Wereldoorlog werd Kamp Westerbork een opvangkamp voor gerepatrieerden uit voormalig Nederlands-Indië. 
 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: