6-DAAGSE FIETSVAKANTIE FRIESLAND MET KINDEREN

Waar kun je beter beginnen als je voor het eerst met je hele gezin op fietsvakantie gaat? Juist, in eigen land. Friesland is een unieke reisbestemming, een buitenbeentje, anders dan de rest van Nederland. Voor fietsers zijn er onbeperkte mogelijkheden, er is een overvloed aan boeiende excursies langs veilige fietspaden. Friesland is ook een op en top kindvriendelijke fietsbestemming. Met ons fietsarrangement speciaal voor families verblijf je in Bolsward en Harlingen, in wat een ´stadslogement´ wordt genoemd. Het zijn oude historische panden waar de gasten beschikken over een comfortabel appartement. Vanuit deze vaste verblijfsplaats kun je heerlijke fietstochten maken en er zijn altijd voldoende mogelijkheden om kindvriendelijke plaatsen en attracties in het fietstraject op te nemen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 125 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, Friesland rivieren en meren, kust, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 350
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Bolsward. De afstand van Utrecht naar Bolsward is ca. 165 km.

Dag 2: Rondrit Sneek (35 km)
Vandaag staat een tochtje richting Sneek op de planning, de watersportstad waar je teven het nationaal Modelspoormuseum kunt bezoeken, een droomwereld voor jong en oud. In de buurt ligt Terherne. Het stadje vormt het decor van de jeugdboekenserie De Kameleon van de gebroeders Sietske en Hielke Klinkhamer.

Dag 3: Bolsward - Harlingen (30 km)
Vanuit je leuke verblijfsplaats staat ook een bezoek aan Harlingen op het reisprogramma. Voor wie houdt van een stad vol variatie met een levendig, gezellig en gemoedelijk karakter is Harlingen een topbestemming. Je kunt er langs de vestingsroute wandelen of een rondvaart maken in de haven met een watertaxi. De overnachting is in Harlingen.

Dag 4: Rondrit Terschelling (30 km)
Voor nog meer kinderplezier neem je de boot naar het eiland Terschelling. Reizen naar een eiland boeit elk kind en als daar ook nog eens schitterende zandstranden zijn dan kan de vakantie niet meer stuk.

Dag 5: Harlingen - Bolsward (34 km)
Tijdens een fietsreis naar Friesland maak je uiteraard ook kennis met de Elfstedenronde. De elf stadjes liggen niet ver uit elkaar en sommige van die plaatsjes moet je echt gezien hebben zoals Workum en Hindeloopen met zijn beroemde Schaatsmuseum. Zo kom je ook aan de IJsselmeerkust waar alweer prachtige fietspaden uitnodigen voor tal van excursies.

Dag 6: Terug
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: