Individuele Fietsvakantie Veluwe, standplaats - 3 dagen

Tour de Veluwe vanaf standplaats Harderwijk. De routes bieden landelijke, bosrijke en waterrijke landschappen. Naast het historische en mooi gelegen Harderwijk ontdek je ook de afwisselende landelijke, bosrijke en natuurrijke omgeving.

3-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 138 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 199
3 dagen
Prijzen en data
aangeboden door FENZ op reis

Programma van dag tot dag

1. Aankomst bij uw hotel in het centrum van Harderwijk
Vanaf 12.00 uur kunt u terecht in uw hotel. Het hotel staat in het centrum van Harderwijk zodat u zo het gezellige stadje in kunt wandelen om deze voorhene Hanzestad te verkennen.

2. Fietstocht Harderwijk – Elburg – ca. 54 km
Een prachtige fietstocht door landelijk gebied met afwisselend weilanden, houtwallen en natuurgebied en telkens het water en de polder in zicht. In het pittoreske havenstadje Elburg en tevens voormalige Hanzestad, liggen de heerlijke terrasjes, bloemrijke straatjes, grachtjes, gezellige winkels en goede restaurants op u te wachten. Vanaf Elburg via landelijk gebied en mooie bossen en zandverstuiving fiets je weer terug. U komt tijdens deze route o.a. min of maar langs het Verscholen Dorp.

Optie 2

Bosbesroute bij Landgoed Groevenbeek
Fietstocht – De Bosbesroute richting bij landgoed Groevenbeek. Mooie route en de mogelijkheid om heerlijk bosbessen te plukken bij de kwekerij.

3. Fietstocht Harderwijk – de Dorpse ommelanden van Ermelo en Putten – Harderwijk – ca. 44 km
In de ommelanden van de schitterend gelegen dorpen Putten en Ermelo. U fietst door prachtige landgoederen met statige landhuizen, bos, hei, wei en natuurgebieden.

Optie 2

Fietstocht Rondje Nuldernauw door Polder en Oud Land – ca. 40 km
Je fietst over mooie fietspaden door bosgebied afgewisseld met weidelandschap waar de vele windmolens de horizon bepalen. Midden in het Horsterwold ligt ‘De Stille Kern’, een natuurgebied van 900 hectare groot en de meest stille plek van het Horsterwold. Je hoort hier hooguit een kudde Konikpaarden grazen of het geritsel van damherten die zich in het hoge gras verschuilen. In dit gebied kun je tevens mooie wandelingen maken.
Midden in dit gebied ligt een grote waterpartij waar we even stoppen om door de kijkvensters te speuren naar zeearenden, lepelaars, grutto’s, zwanen en vele eendensoorten. Of naar de in het riet broedende ganzen. September is tevens de maand waarin de vogeltrek op zijn hoogtepunt is.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: