Fietsvakantie Elfstedentocht route met halfpension - 7 dagen

Friesland is wellicht de meest bijzondere provincie van Nederland en Friezen zijn anders dan Nederlanders. Je ziet het en je hoort het meteen bij aankomst. Bij de Elfstedentocht per fiets kom je langs de "Friesche Elf Steden". Friezen hebben een eigen taal en koesteren hun aloude tradities en gewoonten. Ze zijn trots en heten je van harte welkom in Fryslân! Velen hebben een verkeerd beeld van Friesland want het bestaat niet alleen uit veel water en weiden met koeien maar het landschap is gevarieerd met bossen, heide, vennen en duinen. Tijdens de fietsreis ontdek je dit met eigen ogen. En er is méér dan de natuur want in de honderden schilderachtige dorpjes vind je de sporen van een roemrijk verleden, van een land dat altijd verbonden is geweest met de zee en zijn zeevaarders uitzond naar de verste uithoeken van de wereld. Tip: laat ons bij boeking van de fietsreis Elfstedentocht weten als je van plan bent met openbaar vervoer te reizen; wij boeken dan je eerste hotel in een plaats die een station heeft (Leeuwarden, Sneek of Franeker).

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 270 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Elfstedentocht, Friesland rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 695,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Leeuwarden. De afstand van Utrecht naar Leeuwarden is ca. 160 km. De tour wordt vanuit Leeuwarden beschreven, maar kan ook in één van de andere overnachtingplaatsen beginnen. Bij uw reisbescheiden vindt u uw beginpunt voor deze Elfstedentocht op de fiets.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek (45 km)
Een mooie tocht door het Friese land brengt je van de Friese hoofdstad naar Sneek, gelegen aan het gelijknamige Sneekermeer. Het symbool van de stad is de Sneeker waterpoort. Daarnaast is o.a. ook de Grote of Martinikerk bezienswaardig.

Dag 3: Sneek - Harich/Balk (50 km)
Je fietst vandaag naar het Gaasterland, een prachtig natuurgebied in het zuid westen van de provincie. Het Gaasterland biedt een unieke combinatie van bossen en water en is bij uitstek geschikt om te fietsen. Je overnacht in Harich, een langgerekt dorp met veel groen, of in Balk.

Dag 4: Harich/Balk - Bolsward (ca. 51 of 58)
Je verlaat Harich/Balk en zet koers naar Bolsward, dat al sinds 1455 over stadsrechten beschikt. Bezichtig zeker het stadhuis uit 1615, dat symbool staat voor de bloei van de stad in de 17e eeuw.

Dag 5: Bolsward - Harlingen (30 km)
Je fietst door het zo kenmerkende Friese landschap naar Harlingen. Het is niet erg als je een beetje op tijd aankomt, want een mooie wandeling door Harlingen bevelen wij je van harte aan. De geschiedenis van Harlingen gaat ver terug en de grachtengordels, de vele steegjes en de oude pakhuizen ga je zeker graag bekijken.

Dag 6: Harlingen - Dokkum (ca. 60 of 70 km)
In Franeker moet je zeker het uit 1591 stammende stadhuis bezichtigen en niet te vergeten het planetarium van Eise Eisinga. Door de Elfstedentocht op schaatsen weten veel mensen waar Dokkum ligt. Wanneer de deelnemers na een vermoeiende tocht vanaf Leeuwarden de elfde stad Dokkum bereiken, komen ze aan op het Kleindiep in de binnenstad van Dokkum. Het Kleindiep ligt tussen het stadhuis en molen Zeldenrust. De schaatsers moeten onder de bekende boogvormige brug, de Bontebrug, door om hun stempel van Dokkum te halen.

Dag 7: Dokkum - Leeuwarden (35 km)
Vandaag fiets je terug naar Leeuwarden. Onderweg kom je langs kanalen, waterwegen en pittoreske dorpjes en tenslotte weer in Leeuwarden. Aangekomen in Leeuwarden is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Klik hier voor meer informatie over de Elfstedentocht fietsroute. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: