Fietsvakantie Langs de Hunebed Highway in Drenthe - 5 dagen

Rondom de Hunebed Highway (N34) die dwars door Drenthe loopt, ligt een uniek gebied met volop natuur, cultuur en de geschiedenis. U overnacht in goede hotels die samen de Hunebed Highway Hotels hebben opgericht. Bij iedere boeking ontvangt u bij aankomst in het eerste hotel vier boekjes met de fietsroutes (op basis van fietsknooppunten) en de bezienswaardigheden langs de route. uw bagage wordt naar het volgende hotel vervoerd zodat u ontspannen kunt fietsen en genieten van al het moois wat er te beleven is.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 228 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 339,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst Ees

U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Ees. Een bezoek aan het veenpark in Bargercompascuum of het Wildlands Adventure Zoo in Emmen zijn mogelijkheden voor vandaag.

2E VAKANTIEDAG
Ees - Zuidlaren 56 km

In het Hunebedcentrum in Borger kunt u ervaren hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Direct naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland. De benodigde stenen (tot 20.000 kilo per stuk) zijn zonder moderne werktuigen vervoerd en gebruikt voor de bouw van de hunebedden. Later op de dag fietst u over het voormalig Kamp Westerbork. Vanuit dit kamp zijn ruim 100.000 mensen, voornamelijk Joden, afgevoerd naar de vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor. Voordat u in Zuidlaren aankomst voor uw overnachting fietst u door het Nationaal Park Drentsche Aa. Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Het is het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa. Hier vindt u de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar.

3E VAKANTIEDAG
Zuidlaren - Odoorn 57 km

Op het Balloërveld geniet u van de unieke overwegende heide en vergraste heidebegroeiing en veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Ook zijn hier grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. De schaapskudde van Ballo (met liefst 400 Drentse heideschapen) is de grootste van Drenthe. Bij Drouwen kunt u over een stalen constructie door de boomtoppen wandelen en het bos eens vanuit een totaal andere hoek bewonderen. Daarna komt u op een fietsafstand van circa 6 kilometer een vijftal hunebedden tegen. In het hunebedcentrum verteld men u het hele verhaal van het bouwen en het wonen en leven van hun bouwers. Op de uitkijktoren Poolshoogte heeft u een uniek uitzicht heeft over de prachtige omgeving. In Odoorn bij Hotel De Oringer Marke, direct naast de 13e -eeuwse Margarethakerk, waarvan een deel van de muren is opgetrokken van zwerfstenen die mogelijk afkomstig zijn van Hunebedden.

4E VAKANTIEDAG
Odoorn - Coevorden 55 km


Direct nadat u op de fiets bent gestapt komt u langs het Eppiesbargje. Daarna gaat u door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Een klein stukje door het moderne winkelcentrum en langs Adventure Zoo Wildlands vervolgt u de route naar Nieuw Amsterdam. Vincent van Gogh heeft hier aan het einde van de 19e eeuw een tijdje gewoond en gewerkt. In een oude riet-gedekte Saksische boerderij in Schoonebeek kunt u de zandstrooi-kunst bewonderen. Ook is hier een expositie van de NAM over het historie van de winning van aardolie en -gas in deze omgeving. Een bezoekje aan het kasteel van Coevorden, dat in gebruik is als restaurant en het stedelijk museum zijn zeker aan te raden.

5E VAKANTIEDAG
Coevorden - Ees 60 km

De molens van het prachtige brinkdorp Dalen vormen aan het begin van uw fietsdag het decor. In het dorpje Gees kunt u genieten van het beschermd dorpsgezicht en de fraaie beeldentuin. Via de Mepper dennen fietst u vervolgens naar het monumentendorp Orvelte, “het Oerdorp” van Drenthe. Aan het einde van de dag fietst u door de prachtige staatsbossen van Schoonloo en Exloo naar het dorp Ees. Aan het einde van de route heeft u nog even de mogelijkheid van een prachtig uitzicht te genieten en een laatste stop in te lassen bij uitkijktoren en terras-restaurant Poolshoogte.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: