Fietsvakantie Lhee - 5 dagen

Tijdens deze fietsvakantie fietst u over veelal verharde fietspaden door uitgestrekte boswachterijen en diverse heidegebieden. Rustige landelijke weggetjes voeren u langs mooie met riet bedekte Saksische boerderijen en door sfeervolle brinkdorpen als Ruinen en Dwingeloo. Nationale Monumenten als het museumdorp Orvelte en het voormalige concentratiekamp Westerbork worden vanzelfsprekend ook aangedaan. En een bezoek aan Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder een blik vanaf de top van de hoge VAM-berg.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 245,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Naar de 'Mont VAMtoux' 33 km
Een korte rondrit die u een indruk geeft van hetgeen u de komende dagen kunt verwachten. Door de Boswachterij Dwingeloo fietst u naar de hoogste berg van Drenthe, de VAM-berg (56 meter). Vanaf het 'observatorium' op de top heeft u een mooi zicht op het uitgestrekte Dwingelderveld. Na de ongerepte veenheide van de Boerenveensche Plassen fietst u naar het dorpje Pesse en vervolgens dwars over de Dwingeloosche Heide naar de imposante Dwingeloo Radiotelescoop en weer terug naar Lhee.

B - Naar Orvelte en Kamp Westerbork 58 km
Een fietstocht langs een aantal Nationale Monumenten: Langs de rand van het Dwingelderveld fietst u naar het Terhorsterzand en het Drentse esdorp Westerbork. Daarna komt u in het beschermde autovrije museumdorp Orvelte. Na het dorp Elp fietst u naar de Boswachterij Hooghalen, waar zich het voormalige concentratiekamp Westerbork en de grootste radiotelescoop van Europa bevinden. Na een eventueel bezoek aan het herinneringscentrum fietst u via Beilen naar Lhee terug.

C - Rondom het Dwingelderveld 38 of 59 km
Over de weidse Dwingeloosche heide fietst u naar Ruinen. Onderweg heeft u kans op een ontmoeting met een schaapsherder en zijn/haar kudde. Op de lange route fietst u naar Havelte en door uitgestrekte natuurgebieden en de bossen van Uffelter-, Holtinger-, Wester- en Oosterzand. De korte variant voert langs de randen van Dwingeloosche Heide naar de Havezate Oldengaerde. Net voor het bekende brinkdorp Dwingeloo komen de korte en lange route samen. U vindt er een fraaie oude kerk en gezellige terrassen om de dag af te ronden.

D - Heidevelden en zandverstuivingen 51 km
Een veelheid aan Drentse (en Friese) landschappen: het Dwingelderveld, de bossen en zandverstuivingen bij Appelscha en de bossen en het opvallende Blauwe Meer bij Hoogersmilde. Onderweg komt u in het pittoreske Diever waar u een bezoek kunt brengen aan het plaatselijke hunebed en het OERmuseum, de schatkamer van Zuid-West Drenthe.

E – Rondwandeling naar Schaapskooi Achter ’t Zaand 8 km
Een korte (avond)wandeling waarbij u na een ommetje langs de rietgedekte boerderijen van Lhee over een goed gemarkeerde wandelpad naar de imposante Radiotelescoop Dwingeloo loopt. Wandelend langs de rand van de uitgestrekte Dwingeloosche Heide bereikt u de grote schaapskooi van Natuurmonumenten. Over een deel van het “Natuurpad Lheederzand” loopt u terug naar Lhee.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door