Fietsvakantie Zwolle

Zwolle is een levendige Hanzestad met eeuwenoude gevels, prachtige lanen, herenhuizen en een stervormige stadsgracht. Vanuit uw comfortabele en stijlvolle hotel fietst u over dijkfietspaden langs de IJssel, De Overijsselse Vecht en het Zwarte Water. U bezoekt de Hanzesteden Hattem, Hasselt en Kampen en rijdt door bossen en bloemenrijke velden. Na de rondritten kunt u in uw hotel genieten van verfijnde gerechten uit de door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde keuken.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 206 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, natuur, rivieren en meren, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 335
4 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Stadswandeling 5 km
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de mooie binnenstad van Zwolle. U loopt o.a. langs de 15e eeuwse Sassenpoort, het markante Museum De Fundatie en één van de mooiste boekwinkels van ons land: Waanders in de Broerenkerk.

A – Hattem en de Wezepsche Heide 13 of 31 km
Met fiets- en voetveer ’t Kleine Veer steekt u de IJssel over naar Hattem. Het pittoreske stadje ligt tussen de IJssel en de noordrand van de Veluwe. Als Hanzestad floreerde Hattem in de Middeleeuwen. Dat is nog te zien aan de fraaie koopmanshuizen in de oude binnenstad. Vanuit Hattem maakt u een rondrit door de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Wezepsche Heide en keert over de spoorbrug terug naar Zwolle.  

B - Langs de Vecht naar Dalfsen 52 km
Langs het Zwarte Water en de sterk meanderende Overijsselse Vecht fietst u naar het oude dorp Dalfsen. In de uiterwaarden van de Vecht groeit de zeldzame kievitsbloem en de otter voelt zich hier prima thuis. Met een elektrische zelfbedieningspont steekt u de Vecht over. Aan de overkant fietst u door licht glooiende bossen en passeert het fraaie kasteel Rechteren. Over het fietspad langs het Overijssels Kanaal en de Nieuwe Wetering rijdt u terug naar Zwolle.

C – Langs de IJssel naar Kampen 42 km
Over een kronkelig dijkfietspad door de uiterwaarden van de IJssel rijdt u naar Kampen. Vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden hier in de middeleeuwen voor bedrijvigheid. Die levendige sfeer proef je nog steeds in deze Hanzestad met ruim 500 monumenten. Over de andere oever van de IJssel fietst u via Zalk terug naar Zwolle.

D – Langs het Zwarte Water naar Hasselt en Zwartsluis 51 km
Het Zwarte Water was van groot belang voor de ontwikkeling van Zwolle. Het verbond de stad met de zee en de andere Hanzesteden. Over het autoluwe dijkje langs deze waterloop passeert u vele vogel- en bloemrijke natuurgebieden. Bij Genemuiden steekt u per veer de rivier over. Via het mooie watersportdorp Zwartsluis en door natuurgebied De Olde Maten komt u in Hasselt. Ook Hasselt was lid van het machtige Middeleeuwse Hanzeverbond. Sfeervolle grachtenpanden en historische geveltjes brengen deze rijke geschiedenis in herinnering. Slingerend door de hooilanden langs de Overijsselse Vecht keert u terug naar Zwolle.

E – Langs de IJssel naar de Duursche Waarden 48 km
Met ’t Kleine Veer steekt u de IJssel over naar Hattem. Over fietspaden door de brede IJsselvallei aan de voet van de Veluwe bereikt u het dorp Veessen. Hier steekt u met het Kozakkenveer de IJssel over naar de Duursche Waarden, een prachtig door oude waterlopen doorsneden natuurgebied. De uitkijktoren die hier staat biedt een fraai uitzicht over het IJssellandschap. Vanaf het dorp Wijhe fietst u door de uiterwaarden en langs het voormalig klooster Windesheim terug naar Zwolle.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: