Fietsvakantie Sallandse Heuvelrug - 5 dagen

Ruim, open en stil. Dat is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Kortom een uitstekende omgeving voor een heerlijke korte fietsvakantie in eigen land. U maakt kennis met de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal. De fietsroutes slingeren links en rechts om de vele heuvels die het gebied kent. Dit is een ideale omgeving voor wie van rust en een landelijke omgeving houdt. U fietst over uitgestrekte heidevelden en door schitterende bossen. Als de heide bloeit is het dubbel genieten van deze toch al unieke fietsvakantie. U verblijft in een 3 en een 4 sterren hotel bij Ommen en Rijssen. Uw bagage wordt naar het volgende hotel gebracht zodat u alleen maar hoeft te fietsen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 188 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 309,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG
Aankomst

U reist op eigen gelegenheid naar het Hampshire Hotel & Spa - Paping in Ommen. Ontspan o.a. in het verwarmde binnenzwembad met zoutwaterbad en de Finse sauna. Dit hotel ligt op 200 meter van het station dus ook ideaal als u hier met de trein naar toe wil.

DINSDAG
Ommen - Ommen 46 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie route door het Vechtdal. Het stroomgebied van de Vecht laat zich tussen Ommen en Hardenberg van haar mooiste kant zien. De Vecht stroomt door een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar u volop ruimte en rust vindt. Het gebied leent zich uitstekend voor een ontspannen fietstocht. U maakt kennis met het beschermde dorpsgezicht van Rheeze en fietst u over de rivierduinen bij Beerze. Verder is uitzichtpunt de Distelbelt het beklimmen meer dan waard. U krijgt er een prachtig uitzicht op de wijde omgeving voor terug.
 

WOENSDAG
Ommen - Rijssen 43 km

Vandaag staat een verkenning van de westkant van de Sallandse Heuvelrug op het programma. Het is er ruim, open en héél stil. De westkant van het Nationale Park Sallandse Heuvelrug heeft als hoogtepunt de Lemelerberg, voor wie liever de klim naar de Lemelerberg niet wil maken is er een alternatieve route, u mist dan natuurlijk wel het fraaie uitzicht. Ook is er de mogelijkheid om de beklimming van de Holterberg te vermijden, de keuze is aan u. U fietst naar het volgende hotel in Rijssen waar uw bagage al weer voor u klaar staat. Het diner vanavond is inclusief.

DONDERDAG
Rondje Rijssen 54 km

Na een heerlijk ontbijt op de fiets om een ander gedeelte van Twente te verkennen. U fietst naar Markelo waar u het Museum Eungs Schöppe kunt bezoeken. Dit museum bezit een grote collectie klederdrachten vanaf 1820 tot 1940 en de boerenkeuken is authentiek ingericht zoals 100 jaar geleden. voor koffie of thee met zelfgemaakte koek bent u harte welkom in de gezellige theeschenkerij Tichelwaark Rohaan.

VRIJDAG
Rijssen - Ommen 52 km

Al weer de laatste dag van uw fietsvakantie. U fietst terug naar Ommen. Misschien brengt u eerst een bezoek aan het internationaal brandweermuseum in Rijssen. Vervolgens wisselen de natuur van de Sallandse Heuvelrug en dorpen als Nijverdal elkaar af. Onderweg komt u Langs de Pelmolen Ter Horst, aan het riviertje de Regge, dit is een achtkantige stellingmolen. Om de Regge over te steken maakt u gebruik van het zelfbedieningspontje. Er is onderweg dus genoeg te zien voordat u weer in Ommen aankomt waar u auto en bagage op u staat te wachten Of u reist terug met de trein.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: