Fietsvakantie Weerribben-Wieden Tour - 5 dagen

De 'Weerribben' vormen het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het wordt een fascinerende tocht door een doolhof van slootjes, meren, uitgestrekt weiland en mysterieus moerasbos. Maak onderweg een tochtje met een fluisterboot of ga 'punteren'. Vergeet de verrekijker niet, want dit Nationaal Park is een kraamkamer voor bijzondere diersoorten.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 142 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 395,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Vollenhove
Je reist op eigen gelegenheid naar Vollenhove, een prachtig historisch plaatsje waar je 'vorstelijk' overnacht in het stadspaleis.

Dag 2: Vollenhove - Steenwijk (47 km)
Vanuit Vollenhove kom je al na enkele kilometers bij het boeiende Bezoekerscentrum de Wieden, Vervolgens gaat het via Sint-Jansklooster naar de voormalige boorden van de Zuiderzee tot aan Zwartsluis, een prachtig plaatsje voor een koffiestop. Vanaf hier fiets je het Nationaal Park Weerribben Wieden in en gaat het over smalle paadjes langs het water naar Giethoorn, het 'Venetië van het Noorden', met haar vele eilandjes, slootjes en kanalen. Hier vandaan is het niet ver meer naar het gezellige Steenwijk waar je de nacht doorbrengt.

Dag 3: Steenwijk - Lemmer (51 km)
Na een goed ontbijt fiets je via Tuk al snel weer door de Weerribben Wieden. Zet je fiets neer bij een van de bruggetjes en maak een wandeling door dit prachtige moerasgebied. Ossenzijl is een heerlijke plek voor een pauze voordat je het Nationaal Park verlaat, en op weg gaat richting de Rottige Meente, een eveneens natuurrijk moerasgebied. Vanuit hier is het nog maar enkele pedaalslagen naar het Tjeukemeer, het grootste binnenwater van Friesland. Je overnacht vandaag in het Friese Lemmer, een gezellig vissersdorp aan de oever van het IJsselmeer.

Dag 4: Lemmer - Vollenhove (44/61 km)
Vandaag heb je de keuze tussen twee ritten. Vooral in april raden wij de lange route aan welke voert langs de uitgestrekte, dan bloeiende bollenvelden van de Noordoostpolder. Via onder meer de velden rond Creil en Espel fiets je naar het Kuinderbos. Vervolgens gaat het door het open polderlandschap met haar kaarsrechte wegen richting Blokzijl. Deze voormalige vesting aan de Zuiderzee leent zich uitstekend voor een versnapering voordat je via de Zuiderzeeroute de laatste kilometers naar Vollenhove aflegt. 

Dag 5 :Vertrek vanuit Vollenhove
Na het ontbijt eindigt het arrangement en keer je weer huiswaarts.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: