Fietsvakantie de Weerribben Wiedentocht - 5 dagen

De Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras-gebied van Noordwest-Europa. U fietst door dit doolhof aan sloten, meren, uitgestrekte weilanden en mysterieuze moersbossen. Maak onderweg een ontspannen tocht in een fluisterbootje of ga 'punteren'. Vergeet de verrekijker niet want dit Nationaal Park is een kraamkamer voor bijzondere diersoorten. De grote trekpleister van deze regio is natuurlijk Giethoorn. Maar plaatsjes als Blokzijl en Zwartsluis zijn minimaal net zo mooi. De reis start 'vorstelijk' met een overnachting in het historische Vollenhove. Vervolgens fietst u via onder meer Giethoorn naar Steenwijk waar u overnacht in een heerlijk, landelijk gelegen hotel net buiten dit gezellige stadje. Daarna maakt u een uitstapje naar Lemmer, gelegen aan de boorden van het IJsselmeer. Via het Kuinderbos, de Kalenbergergracht en Blokzijl keert u weer terug in Vollenhove.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 150 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 395,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1

Aankomst in Vollenhove
U reist op eigen gelegenheid naar Vollenhove, een prachtig historisch plaatsje waar u 'vorstelijk' overnacht in het stadspaleis.

Dag 2

Vollenhove - Steenwijk (47 km)
Vanuit Vollenhove komt u al na enkele kilometers bij Bezoekerscentrum de Wieden. Vervolgens gaat het via Sint-Jansklooster weer naar de voormalige boorden van de Zuiderzee tot aan Zwartsluis, een prachtig plaatsje voor een koffiestop. Vanaf hier fietst u het Nationaal Park Weerribben Wieden in en fietst u over smalle fietspaadjes langs het water naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met haar vele eilandjes tussen de slootjes en kanalen. Vanaf hier is het niet ver meer naar het gezellige Steenwijk waar u de nacht doorbrengt.

Dag 3

Steenwijk - Lemmer (51 km)
Na een goed ontbijt fietst u via Tuk al snel weer door de Weerribben Wieden. Zet uw fiets neer bij een van de bruggetjes en maak een wandeling door dit prachtige moerasgebied. Ossenzijl is een prachtige plek voor een pauze voordat u het Nationaal Park verlaat en op weg gaat richting de Rottige Meente, een eveneens prachtig moerasgebied. Vanuit hier is het nog maar enkele pedaalslagen naar het Tjeukemeer, het grootste binnenwater van Friesland. U overnacht vandaag in het Friese Lemmer, een gezellig vissersdorp aan de oevers van het IJsselmeer.

Dag 4

Lemmer – Vollenhove (44 / 61 km)
Vandaag heeft u de keuze tussen twee ritten, waaronder een heuse tulpenroute. In april raden wij de lange route aan die u voert langs de uitgestrekte bloemenvelden van de Noordoostpolder. Via onder meer de velden rond Creil en Espel fietst u naar het Kuinderbos. Vervolgens fietst u door het open polderlandschap met haar kaarsrechte wegen richting Blokzijl. Deze voormalige vesting aan de Zuiderzee leent zich uitstekend voor een versnapering voordat u via de Zuiderzeeroute de laatste kilometers naar Vollenhove aflegt.

Dag 5

Vertrek vanuit Vollenhove
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: