Fietstocht langs de ’Costa Verde’

De groene noordkust van het Iberisch schiereiland leent zich prima voor een heerlijke fietsvakantie. Over heuvelend of, voor wie wil, licht bergachtig terrein, langs zee en strand, fiets je door het boerenland van Cantabrië en Asturias. Je volgt delen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en doet oude pleisterplaatsen als Villaviciosa aan. Aan het einde van je fietstocht wacht de brede boulevard van de kuststad Gijon. Keuze uit een variant met verblijf in pensionnetjes, en een variant met verblijf in landelijk gelegen hotels.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 201 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Spanje bergen, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 540
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Vilde ('eenvoudige' variant) of Villanueva de Colombres ('comfortabele' variant). Het diner is vanavond niet inbegrepen. Vanuit Vilde is het 2 km fietsen over een vlakke weg naar Unquera waar meerdere restaurants zijn. Als je voor de 'comfortabele' variant kiest, word je door per taxi naar een restaurant gebracht in het dorpje Noriega (3 km, heuvelachtige weg).

Dag 2
Rondrit van 41 km vanuit Vilde of Villanueva de Colombres (620 m stijgen en dalen).
De eerste fietsdag gaat meteen flink van start met een mooie tocht door het heuvelachtige boerenland op de grens van Asturië en Cantabrië. Vanavond is het diner wederom niet inbegrepen. Vanuit Vilde fiets je in een paar minuten naar Unquera, vanuit Villanueva de Colombres word je per taxi naar Noguera gebracht.

Dag 3
32 of 43 km van Vilde of Villanueva de Colombres naar Llanes (340 of 500 m stijgen en dalen).
Vandaag doe je het wat rustiger aan tijdens een tocht die je naar de provincie Asturië brengt. Als je wil, kun je even van de route afwijken om de prehistorische grottekeningen in La Cueva del Pindal en de Romaanse ruïne van Santa Tina te bewonderen. Je doorkruist het natuurgebiedje Ría de Purrón (waar onder meer otters leven) en passeert de slecht-weer-geisers Bufones de Arenillas. De tocht eindigt in het levendige vissersplaatsje Llanes. Als je in Villanueva de Colombres verblijft, is de route 5 km korter en sla je de eerste klim van 150 meter stijgen over.

Dag 4
27 tot 25 km van Llanes naar Nueva de Llanes (340 of 160 m stijgen en dalen).
Vandaag wacht je een kort tochtje, zodat je tijd hebt om in Llanes rond te kijken of naar het strand te gaan. Llanes heeft twee mooie stranden en een Gotische kerk, en leuke winkeltjes en restaurantjes. Voor de fietstocht kun je kiezen uit een tocht met een flinke klim naar een bijzonder uitzichtpunt aan de rand van het Cuera-gebergte, of een wat rustiger variant door de glooiende heuvels. Onderweg is er altijd wel een mogelijkheid om ergens een duik in zee te nemen. Beide comfort-varianten verblijven hier in hetzelfde dorpshotel.

Dag 5
37 km van Nueva naar Colunga (430 m stijgen en dalen).
Een rustige dag vandaag. Je volgt opnieuw delen van de pelgrimsroute door het kustgebied en over de flanken van het Sueve-gebergte. Je passeert een paar schitterende stranden en kleine natuurgebiedjes.

Dag 6
35,5 km van Colunga naar Argüero (370 m stijgen en 250 m dalen).
Onderweg passeer je Villaviciosa. Dit stadje, gelegen aan de riviermonding, heeft een sfeervol oud centrum en was ooit een belangrijke pleisterplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Verschillende gebouwen herinneren hieraan. Vanavond is het diner in de accommodatie in het dorpje Argüero inbegrepen.

Dag 7
29 km van Argüero naar Gijon (260 m stijgen en 400 m dalen).
De laatste dag van deze tocht maak je weinig kilometers, maar staat je nog wel een klimmetje te wachten. Vanaf 220 meter hoogte zeil je eenvoudig naar beneden naar de boulevard van de grote stad Gijon. Deze boulevard loopt langs de schitterende baai en het strand van Lorenzo tot vlak bij je hotel.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: