Fietsvakantie Donauradweg met de bus - 10 dagen

De Donauradweg of Donauroute is misschien wel de bekendste fietsroute van Europa. Tijdens deze fietsvakantie fietst u het Oostenrijkse traject, tussen Passau en Wenen. U bepaalt zelf uw eigen tempo over deze mooie fietsroute, want u fietst van hotel naar hotel. De uitstekende hotels liggen allen aan of direct bij de Donauradweg. Vlakke, vrijwel autovrije fietsroutes vormen de rode draad in deze fietsvakantie langs de Donau. Als u op de laatste dag Wenen binnen fietst, is dit het hoogte- en tevens eindpunt van een geweldige fietstocht over de Donauradweg.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 327 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Oostenrijk, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 1.095,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

DONDERDAG
Heenreis

Na een comfortabele reis met de Topclass fietsbus arriveert u voor diner en overnachting bij uw hotel in de omgeving van Regensburg.

VRIJDAG
Passau - Schlögen 45 km

Bijtijds bent u in het Duitse Passau. Na een bezoek aan deze prachtige stad, met zijn imposante Dom, passeert u op de fiets, met de Donau aan bakboord, al snel de Oostenrijkse grens. Via Engelhartszell, met het beroemde klooster, fietst u naar uw ****hotel Seminarkultur in Wesenufer of naar *****Hotel Kocher in St. Agatha aan de oever van de Donau.

ZATERDAG
Schlögen - Linz 59 km

U fietst direct al door de beroemde Donauschlinge. Het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, is een leuke pauzeplaats. Ook kunt u een bezoek brengen aan het klooster van Wilhering met de kerk met de 1000 engeltjes. Daarna verder over het fietspad langs de Donau naar Linz waar u over overnacht in ***hotel Park Inn.

ZONDAG
Vrije dag

Vrije dag met gelegenheid tot kerkbezoek, een stadswandeling door Linz, een bezoek aan de Pöstlingberg of voor een fietstocht. Vandaag is het diner op eigen gelegenheid.

MAANDAG
Linz - Perg 45 km

Na het ontbijt op de fiets naar het oude stadje Enns. Met het pontje vaart u naar Mauthausen om verder langs de Donau naar Perg te fietsen waar uw koffer al weer klaar staat bij ***Hotel/Gasthof Manner in Perg.

DINSDAG
Perg - Pöchlarn 59 km

Langs het met sagen omgeven eiland Wörth, fietst u via Persenbeug door het
natuurgebied Nibelungengau naar Pöchlarn.

WOENSDAG
Pöchlarn - Krems 51 km

Langs het kloostercomplex van Melk, door de Wachau, beroemd om de mooiste Oostenrijkse wijnen, fietst u naar het gezellige Krems. U neemt vast en zeker de tijd om een pauze te houden bij een 'heuriger' om te proeven van de heerlijke streekproducten die deze streek rijk is. U overnacht in ****hotel Arte in Krems.

DONDERDAG
Zwentendorf – Tulln – Wenen 53 km

U laat de wijnhellingen achter u als u van Zwentendorf naar Tulln fietst. Via het mooi aangelegde fietspad fietst u Wenen binnen. Wenen nodigt u uit voor een uitgebreid bezoek, een diner op eigen gelegenheid en ’s avonds een concert (excl.). In Wenen overnacht u in ****hotel Arcotel Wimberger.

VRIJDAG
Fietstour Wenen 15 km

’s Morgens met de gids op de fiets door Wenen. Wie zegt dat dit geen fantastisch slot is van deze fietsvakantie? U fietst langs de vele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Hofburg en het scitterende stadhuis, ook de wok met de Hunderwasser huizen u ziet het allemaal.
Aan het begin van de middag begint de terugreis naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

ZATERDAG
Terugreis

Laat deze fraaie fietsreis nog eens de revue passeren. Voor u het weet bent u weer terug
in Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: