Fietsvakantie Langzame Bodensee

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht met korte dagafstanden kunt u volop genieten van de afwisselende natuur, lieflijke stadjes en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak zorgt voor een aangenaam, mild klimaat. Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de gezellige Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz, waar na tien dagen er dan toch een eind komt aan deze relaxte fietsvakantie.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Zwitserland Bodensee rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 845
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Wenen
De muziekstad Wenen is het startpunt van uw fietsvakantie. Er zijn tientallen musea, de Stephansdom, kastelen, levendige markten en niet te vergeten theater en de opera. Daarnaast is Wenen befaamd om haar klassieke koffiehuizen.

Dag 2 Van Wenen naar Bratislava (68 km)
Via het Wiener Praterpark verlaat u Wenen via het Donau Insel. Over een lange dijkweg fietst u door het Nationale Park Donau-Auen. Hier kunt u een uitstapje maken naar de burchtkastelen Orth en Eckenau, waarna u Bratislava binnenfietst, de hoofdstad van ­Slowakije, met vele bezienswaardigheden.

Dag 3 Van Bratislava naar Mosonmagyaróvár (47 km)
De volgende dag fietst u op de grens van Slowakije en Hongarije. U volgt de dijkwegen en landwegen en langs de Nibelungenstrom fietst u naar het kleine Mosonmagyararóvár, de oudste stad van Hongarije.

Dag 4 Van Mosomagyaróvár naar Györ (41 km)
Via kleine dorpen in het boerenland komt u aan in de prachtige stad Györ. Onderweg is de massieve burcht van Hedervar een bezoekje waard.

Dag 5 Van Györ naar Komárom (63 km)
Na uw overnachting in Györ brengen mooie afgelegen oeverpaden u naar het kleine barokstadje Cicov. U fietst verder over de damweg langs de Moseni Duna, de kleine Donau. Nadat u de Donau bent overgestoken vervolgt u de fietsroute over grotendeels onverharde dijk­wegen naar de tweelingstad Komarno en Komárom, bekend om hun vestingwerken.

Dag 6 Van Komárom naar Visegrád (55 of 77 km)
Vervolgens brengt uw fiets traject u naar Esztergom, met de machtige basiliek als blikvanger. Het laatste stuk van de fietsroute gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie richting Boedapest. 
De Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd, heeft een prachtige natuur. Onderweg in het historische Visegrád kunt u de overblijfselen van het Koningspaleis bezoeken.

Dag 7 Van Visegrád naar Szentendre (30 km), trein naar Boedapest
Via het riviereiland Szentendre Sziget fietst u naar het schilderachtige plaatsje Szentendre, waar uw fietstocht eindigt. Vanuit het kunstenaarsdorp Szentendre gaat u met de trein naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije. De nostalgische gebouwen en de acht bruggen die de twee voormalige steden Boeda en Pest met elkaar verbinden, vormen het belangrijkste kenmerk van de stad. De gebouwen en monumenten die in de tweede wereldoorlog zijn verwoest of beschadigd, zijn zoveel mogelijk weer in de oude stijl gerestaureerd.

Dag 8 Vertrek of verlenging
Met een nacht verlenging kunt u langer van deze historische stad genieten. Per trein of per bus reist u terug naar Wenen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: