Fietsvakantie Bodensee - landwegen, bossen en de waterkant - 8 dagen

Op de grens van de drie landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt de Bodensee of, zoals de Duitsers het noemen, het meer van Konstanz. Maar liefst 300 km fietsroutes langs landwegen, door bossen en velden en door een vlak tot licht heuvelachtig landschap, maken een fietstocht langs de Bodensee een lust voor lijf en leden. Vanwege de ligging aan het meer, dat de warmte bewaart, regent het er nauwelijks. Hier en daar komt zelfs subtropische begroeiing voor. Je kunt kiezen uit categorie A (uitstekende 3+ en 4 sterrenhotels met do/wc, telefoon en tv) en categorie B (3 sterrenhotels en goede Gasthofen, ook met do/wc, telefoon en tv) waar je dagelijks van een uitgebreid ontbijtbuffet kunt genieten.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 300 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 490,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst bij het InfoPoint in Bregenz waar je extra reisinformatie krijgt en van waar je naar het eerste hotel in Bregenz of omgeving b.v. Wolfurth, Dornbirn of Hard (24 mei - 2 jun. in de periode van de “Festspiele”) wordt verwezen. De afstand Utrecht - Bregenz is ca. 800 km. In het eerste hotel krijg je de huurfietsen (indien geboekt). Parkeergarage: ca. € 10 p.d., ter plaatse te betalen; reservering niet mogelijk. Gratis parkeren mogelijk bij stadion “Parkplatz West” op ca. 20 minuten wandelen vanaf het Info Point.

Dag 2: Bregenz of omgeving –Horn (A) / Güttingen (B) (ca. 40/59 km)
Al fietsend langs de Bodensee kom je door het natuurgebied Rheinspitz. Zo kom je Zwitserland binnen en bereik je tenslotte via Staad, Rorschach en Steinach het plaatsje Horn (Kat. A) resp. Güttingen (Kat. B).

Dag 3: Horn / Güttingen - Stein am Rhein (A) / Riesalingen(B) (ca. 60 / 50 km)
Verder langs de Bodensee via Romanshorn en Kreuzlingen naar Stein am Rhein, een van de mooiste stadjes op de route (mooi oud centrum, veel wandschilderingen) resp. Riesalingen.

Dag 4: Stein am Rhein / Riesalingen - Schaffhausen v.v. (ca. 50 km)
Je fietst via de Duitse Rijnoever naar Schaffhausen (mooie “Altstadt”, kasteel Munot en de grootste watervallen van midden Europa). Terug via de Zwitserse Rijnoever; je overnacht in hetzelfde hotel als de voorgaande dag.

Dag 5: Stein am Rhein / Riesalingen - Konstanz / Kreuzlingen (ca. 48 km.)
De tocht gaat langs het meer naar Öhringen en door het natuurgebied ‘Radolfzeller Moos’ naar het ‘groente-eiland’ Reichenau. Een rondrit over Reichenau is ca. 14 km. extra. Dan naar het historische Konstanz / Kreuzlingen voor de overnachting.

Dag 6: Konstanz – Überlingen/Uhldingen (ca. 41 km resp. 48 km; voor een deel heuvelachtig)
Je fietst nu naar het bloemeneiland Mainau (bezichtiging aanbevolen!). Dan via Wallhausen, Bodman en Ludwigshafen naar Überlingen. Alternatief: als je een lange bezichtiging van Mainau plant fiets je daarna naar Wallhausen en neem de pont naar Überlingen (ter plaatse te betalen). In dat geval fiets je vandaag ca. 30 km.

Dag 7: Überlingen/Uhldingen - Bregenz of omgeving (ca. 60 km.)
Je fietst naar het gezellige plaatsje Meersburg en verder naar Friedrichshafen, waar het douanegebouw middenin het park en de “Schlosskirche” bezienswaardig zijn. Dan fiets je door naar Langenargen waar je met het pont oversteekt naar Bregenz en verder naar het hotel waar je bent begonnen.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: