Fietsvakantie Fietsen waar drie landen samenkomen - 7 dagen

Fietsen langs de Bodensee: een onvervalste fietsklassieker over de goed bewegwijzerde fietsroute door drie Alpenlanden. Tijdens deze fietsvakantie is het optimaal genieten langs het natuurpark Rijndelta, het bloemeneiland Mainau en de historische steden Lindau en Bregenz. Volg over stille wegen de oevers de Bodensee (een van Europa’s grootste binnenmeren) en maak zo nu en dan een boottochtje. Naar keuze verblijf in degelijke middenklasse hotels of luxe 3*-4* hotels.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 210 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 613,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Konstanz.
Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag nog het eiland Mainau of de oude stad Konstanz bezoeken. De kathedraal, het aquarium Sea Life Center en het archeologisch museum zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Overnachting in Konstanz of omgeving. 

Dag 2
45km van Konstanz naar Stein am Rhein.
De fietstocht voert je eerst langs het eiland Reichenau. Optioneel fiets je een extra rondje van 12km over dit eiland, dat in 2001 op de UNESCO werelderfgoedlijst is gezet. Via Radolfzell fiets je naar Gaienhofen op het schilderachtige schiereiland Hori, waar de schrijver Hermann Hesse en schilder Otto Dix een aantal jaren leefden. Je overnacht in het bijna volledige intact gebleven middeleeuwse stadje Stein am Rhein, met in het oude centrum vele prachtige vakwerkhuizen en het kloostermuseum St. Georg. Overnachting in Stein am Rhein. 

Dag 3
45 km van regio Stein am Rhein naar Überlingen.
Je fietst over de Zwiterse oever terug naar Konstanz. Het ene vissersdorp volgt het andere op. Volgens zijn bewoners is Gottlieben het mooiste dorp aan het meer. Langs de oevers langs het eiland Mainau fiets je naar Wallhausen. Hier neem je de boot naar de stad Überlingen, met de laatgotische kathedraal, kuurbad en boulevard.Overnachting in Überlingen. 

Dag 4
50-55 km van Überlingen naar Wasserburg/Kressborn.
Van Überlingen fiets je door het Badische wijnbouwgebied naar de zeppelinstad Friederichshafen, waar een bezoek aan de haven de moeite waard is. De barokke pelgrimskerk Birnau en de oeroude Meersburg liggen daarbij op je pad. In Nonnenhorn bereik je bij het tolhuis de oude grens tussen Württenberg en Beieren. Overnachting in Wasserburg / Kressborn. 

Dag 5
Van Wasserburg/Kressborn naar regio Rorschach, 40-55km.
Vandaag voert de route ons naar het prachtige, op een eiland gelegen Beierse stadje Lindau. Daarna fiets je Oostenrijk binnen. Met het Oostenrijkse Bregenz leer je het derde land van deze tocht kennen. Bregenz is bekend om zijn jaarlijks terugkerende Festspiele op een bühne in het meer. Verder gaat de tocht over vlakke wegen door het natuurreservaat van de Rijndelta. Overnachting in regio Rorschach

Dag 6
Regio Rorschach naar Konstanz, 30-55km.
De laatste dag op de Bodensee-Radweg brengt je door het afwisselende terrein van het Zwitserse kanton Thurgau terug naar Konstanz. Thurgau is rijkbegroeid met appelbomen. Onderweg kom je langs kleine dorpen met vakwerkhuizen. Verder gaat het langs de Bodensee terug naar Konstanz met een optionele omweg naar het beroemde bloemeneiland Mainau. Overnachting in Konstanz of omgeving. 

Dag 7
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: