Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen

De Langzame Donauradweg is een fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen in 11 dagen. U fietst deze klassieke Donau fietsroute met korte dagafstanden, zodat u veel tijd heeft om te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens uw fietsreis langs de Donau vele kloosters, musea en oude binnensteden bezoeken. U begint met een rondvaart in Passau.

11-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 363 km
v.a. € 695
11 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Passau
Uw fietsvakantie langs de Donau start in Passau, de stad waar de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz bijeenkomen. U kunt op dag 1 of 2 een rondvaart maken van ca. 1 uur rond Passau. Onderweg kunt u met voetveren van oever wisselen om alle kloosters en kerken te bewonderen.

Dag 2 Van Passau naar  Schlögen (45 km)
Voordat u gaat fietsen kunt u eerst de bischopsstad Passau bekijken. De Dom in Passau heeft het grootste kerkorgel ter wereld. U fietst langs de Donau via Obernzell naar Schlögen. U komt ook door het romantische dorpje Engelhartszell. Hier kunt u een bezoek brengen aan het bezienswaardige trappistenklooster en de barokke kloosterkerk. 

Dag 3 Van Schlögen naar Linz (56 km), evt. (10 km) van Ottensheim naar Linz per trein 
Vanaf Schlögen begint bij de Donauschlinge het prachtige rustige traject langs de grillige meanders die de Donau heeft uitgesleten in de beboste heuvels. Via het charmante schippersstadje Aschach fietst u naar Ottensheim. Per trein reist u verder naar Linz. U kunt ook het gehele traject fietsen.
In het hoogseizoen kunt u op donderdag 's avonds met de MS Kaiserin Elisabeth van Aschach naar Linz varen. Indie u halfpension heeft geboekt, dineert u aan boord. Deze boottocht reserveert u bij boeking.

Dag 4 Van Linz naar Enns of Mauthausen (30 km)
U kunt eerst de stad Linz bekijken met een mooie Altstadt en het kunstmuseum Lentos is een bezoek waard. Vervolgens fietst u langs de Donau naar St. Florian, met een imposant klooster, en verder naar Enns, de oudste stad van Oostenrijk, of Mauthausen, waar u het museum van het beruchte KZ-Lager (concentratiekamp) kunt bezichtigen. 

Dag 5 Van Enns/Mauthausen naar Ardagger/Grein (33 km)
Vanuit Enns/Mauthausen fietst u door het mostviertel, temidden van hoogstamboomgaarden. Als u weer terug bij de Donau bent, volgt u de fietsroute via een mooie weg langs de beboste hellingen naar Grein.

Dag 6 Van Ardagger/Grein naar Marbach of Maria Taferl (35 of 40 km)
Door het prachtige gebied van de Strudengau, waar de Donau zich in  nauwe bochten tussen de steile heuvels door moet wringen, gaat u naar Ybbs-Persenbeug en verder naar Marbach. Indien u overnacht in Maria Taferl krijgt u een transfer per taxi naar het hotel.

Dag 7 Van Marbach/Maria Taferl naar Krems (48 km)
Voor het beroemde, imposante, benedictijner klooster van Melk doet u nog tal van aardige plaatsen aan zoals Pöchlarn en Emmersdorf. Na Spitz komt u door de Wachau langs de wijnbergen. U kunt de magnifieke Altstad van Dürnstein bezoeken, voordat u in Krems arriveert.

Dag 8 Rustdag of rondrit door de Wachau (35 of 42 km)
Uw rustdag in de Wachau kunt u gebruiken voor bezichtigingen. Per fiets of boot kunt u de Wachau verkennen. Of u geniet van de heerlijke Wachau-wijnen. U overnacht weer in Krems,

Dag 9 Van Krems naar Tulln (43 km)
Vanuit Krems voert uw fietstocht u over de noordoeverroute tot aan het Kraftwerk Altenwörth, waar u via de stuwdamweg van oeverroute moet wisselen. Via Zwentendorf komt u in de van oorsprong Romeinse stad Tulln aan. 

Dag 10 Van Tulln naar Wenen (38 km)
Onderweg naar Wenen is op de zuidoever vooral een bezichtiging van het prachtige kloostercomplex van Klosterneuburg een aanrader. 

Dag 11 Verlenging of vertrek
Na uw overnachting in de bruisende stad Wenen vertrekt u weer naar Passau. Een eventuele extra overnachting in Wenen is zeer de moeite waard. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: