Fietsvakantie Fietsreis Passau - Wenen - 8 dagen

Een ware belevenis is deze fietstocht langs de Donau, de rivier die bekend staat als een van de mooiste van Europa. Onderweg sta je oog in oog met kunst, cultuur, het prachtige Oostenrijkse landschap en bovenal: de Donau. De tocht gaat voor het grootste deel over vlakke wegen en paden, grotendeels verkeersvrij. Geniet met volle teugen als je langs de wijnranken en door dromerige wijndorpjes fietst. Verder hebben steden als Passau, Linz en Wenen op cultureel en historisch gebied veel te bieden. In de maanden juli en augustus is er op zaterdag en zondag een welkomstbijeenkomst in het Duits en Engels. Ook dit jaar weer: Wenen garantie.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 315 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 453,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Passau. De afstand van Utrecht naar Passau is ca. 845 km. Indien je een fiets hebt gehuurd, kun je deze hier in ontvangst nemen. Je ontvangt ook nog extra reisdocumentatie. Kosteloos parkeren op een privé-parkeerplaats (onbewaakt). Elke zaterdag en zondag in juli en augustus om 17.30 uur (Duits) en 18.00 uur (Engels) is er een welkomstbijeenkomst.

Dag 2: Passau - Schlögen (40 km)
Je volgt de route via Obernzell naar Engelhartszell (trappistenklooster). Daarna door naar Schlögen, waar de Donau de beroemde bocht van 180 graden maakt, de zgn. “Donauschlinge”.

Dag 3: Schlögen - Linz (59 km)
Via Kaiserau en Aschach kom je in Eferding (kasteel) en daarna in Wilhering, waar een mooie abdij te bezichtigen is (de kerk van de 1000 engelen). Via Ottensheim kom je tenslotte in Linz, de op twee na grootste stad in Oostenrijk.

Dag 4: Linz - Perg (50 km)
Je fietst via St. Florian (prachtig stift) naar Enns. Bij Mauthausen steek je de Donau over. Hier is het voormalige concentratiekamp te bezoeken ( je moet hiervoor 3 tot 4 km van de route afwijken en de laatste kilometer is erg steil; bezoek aanbevolen!). Tenslotte naar Perg voor de overnachting.

Dag 5: Perg – Marbach/Maria Taferl (59 km)
De tocht gaat vandaag via Persenbeug en Ybbs verder langs de rechteroever van de Donau naar Marbach. Vanaf Marbach word je voor categorie A naar het hoger gelegen bedevaartsoord Maria Taferl gebracht.

Dag 6: Marbach/Maria Taferl - Krems (52 km)
Je fietst via Melk (wereldberoemd Stift), het wijnstadje Spitz en Dürnstein (bezienswaardig!) mooi langs de Donau naar Krems (UNESCO werelderfgoedlijst).

Dag 7: Krems - Wenen (ca. 57 km fietsen, ca. 27 minuten trein)
Via Tulln en de uitlopers van het Wienerwald bereik je een voorstad van Wenen, Greifenstein. Van hieruit ga je per trein naar het hotel in Wenen. Kosten ca. € 6 p.p. ter plaatse te betalen. Gasten die halfpension hebben geboekt, krijgen voor vanavond vouchers voor het diner die in verschillende restaurants kunnen worden gebruikt. Gehuurde e-bikes kunnen alleen op vastgestelde tijden worden ingeleverd bij het info point in Wenen/Nussdorf.

Dag 8: Wenen
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je per bus. Of trein  terug naar Passau, waarna je op eigen gelegenheid naar huis gaat.

Dag 9: Verlenging
Deze tocht kan worden verlengd met één of meerdere nachten in Passau en/of Wenen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: