Donau Passau - Wenen 7 dagen treinspecial

Een unieke mogelijkheid om per comfortabel ICE trein naar Passau te reizen. Vervolgens langs de Donau te fietsen en te verblijven in prima 3- sterren hotels. U reist per luxe ICE trein rechtstreeks vanaf Wenen na de fietsreis weer terug. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden en kunt genieten van de prima verzorging in de hotels langs Europa’s langste rivier.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 265 km
va € 542
7 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

DAG 1 Vertrek van Elk Nederlands of Belgisch station per trein naar Passau.
Overnachting in 3-sterrenhotel in Passau.

DAG 2 Passau-Schlögen/Kolbling (ca. 40 km/3,5 uur).
De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Via Obernzell, de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en naar Schlögen of Kolbling aan het ongerepte en smalle dal van de Donau met de Schlögener Schlinge.

DAG 3 Schlögen/Kolbling-Linz (ca. 55 km/5 uur).
Van Schlögen naar Aschach. Vervolgens naar Linz. Overnachting in een 3-sterrenhotel in Linz.

DAG 4 Linz-Grein/Bad Kreuzen (ca. 60 km/5 uur).
Van Linz, de hoofdstad van Oberosterreich naar Enns, een bijzonder bezienswaardige Barok stadscentrum. Via Mauthausenlangs kasteel Pragstein, Wallsee en Greinburg naar Grein (bezoek aan kasteel Greinburg)of Bad Kreuzen.

DAG 5 Grein/Bad Kreuzen-Krems/Traismauer (ca. 50 km/4 uur per fiets en 2 uur per Donauschip).
Van Grein of Bad Kreuzen door de streek Strudengau. Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vanaf Melk per Donauschip naar Krems, Overnachting in Krems. In Krems bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis).

DAG 6 Krems/Traismauer-Wenen (ca. 60 km/6 uur per fiets en ca. 40 minuten per trein).
Via Traismauer naar Tulln. In Tulln kunt u de huurfietsen afgeven en per trein (€ 5,-) naar het hotel in Wenen reizen.

DAG 7
Wenen verlenging of direct per trein terug naar elk Nederlands of Belgisch station.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door